Debatt

I grund och botten ser vi en samspelt allians som trivs med varandra och som vill något med landet. På andra sidan ser vi en trött regeringskonstellation som inte vet var de vill och som dagligen dräper varandra i media.

Nu kan vi se hur nervositeten skakar om regeringen. Ett halvår med skrämselpropaganda har inte gått hem i lägenheterna. Därför mobiliseras nu fackförbunden i istället i kampanj efter kampanj för att ge eldunderstöd åt regeringen.

Under de sista dagarna har kampen för att få behålla makten börjat ta sig allt märkligare former. Socialdemokratierna som ingår i riksdagens HBT-grupp vägrar numera skriva under gemensamma motioner i riksdagen.

Sedan 1998 har progressiva krafter från riksdagspartierna kunnat enas för att samla kunskap, driva frågor och lägga förslag. Det har ställt ett välbehövligt ökat tryck internt i partierna och det har visat på att alla människors lika rätt och värde står över partikäbbel.

I sin iver att skilja ut sig från Alliansen och skapa den tuffaste valrörelse vi sett väljer man nu att misskreditera hbt-frågorna för att gagna sina gena syften. Utan de gemensamma motionerna blir gruppen plattare och mindre inflytelserik i partierna.

Det är oerhört beklagligt att sossarna på detta sätt väljer att sälja ut hbt-personerna för en maktstrid. Jag hoppas detta inte glöms bort till valet även om det är 11 månader kvar.

Fredrick Federley
Förbundsordförande CUF och riksdagskandidat för centerpartiet i Stockholms stad

http://federley.blogspot.com/

Publicerad: 2005-10-19 11:09:54