Hiv

Hotet om att STI-mottagningen för män som har sex med män, Venhälsan, skall läggas ned har fått stor uppmärksamhet senaste tiden.
På flera gaykrogar i Stockholm har en namninsamling skett till stöd för att behålla Venhälsan på Södersjukhuset i Stockholm.
På sajten om säkrare sex – Sentry.nu – intervjuas läkare på mottagningen och aktiva i Posithiva Gruppen. De oroas över signalerna om nedläggning och om de oklara beskeden. Från politiskt håll sägs, liksom i en artikel på QX.se, att Venhälsan skall vara kvar. Samtidigt planerar verksamhetschefen Åke Åkesson för att hiv-vården i Stockholm framöver skall ligga på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge.
– Jag tror inte politikerna har all makten i det här. Det sker mycket bakom politikernas rygg och sedan ställs de inför ett fullbordat faktum, säger läkaren Bo Hejdeman till Sentry.nu.

På samma sajt ligger nu även en film om att hiv-testa sig. Programledaren Tobias Kagelind tar tittar med på ett besök och genomför testningar för könsinfetioner och pratar med läkaren Sven Grützmeier och sjuksyster Ulla-Karin Hallgren om STI och hur testningen går till.

http://www.sentry.nu/

Källa: Läs mer på Sentry

Publicerad: 2005-10-20 19:01:38