Radio

I oktober månads upplaga av P3 Homo dyker Andy Bell upp. Han är aktuell med soloplattan ”Electric Blue” och svarar på varför han berättade om sin hivsmitta offentligt. Han berättar också att han var arg på Pet Shop Boys för att de inte berättade att de var bögar när de var som störst.

I P3 Homo frågar man sig också om homofobin egentligen beror på en rädsla mot personer som bryter mot samhällets könsroller? Som inte till hundra procent klär
sig, ser ut, går, pratar och beter sig som kvinnor och män anses borde göra? Är homofobi egentligen transfobi? P3 Homo utreder.

Kungsbackatjejen Moa Svan är en lesbisk stand-up komiker. P3 Homo har träffat Moa och undrar om det är okej att skämta om transexuella och om att komma
ut som flata?

Den senaste tidens skriverier och media bevakning av queerforskaren och Feministiskt Initiativs Tiina Rosenberg har fått P3 Homos krönikör att tänka på kyrkans häxprocesser på medeltiden. För är det fortfarande så att kvinnor som vågar utmana samhällets normer måste tystas och brännas på bål?

P3 Homo sänds ikväll 18.03-20.00 i P3 och som vanligt är det radarparet Anders Olsson och Asynja Gray som vägleder lyssnarna.

Publicerad: 2005-10-28 12:55:57