Lördag den 5 november klockan 13.00 hålls en manifestation på Byxtorget i centrala Piteå. Den riktar sig mot hatbrott och genomförs som svar på föra helgens brandattentat mot RFSL-lokalen Polstjärnan.
– Vi upplever ett stort stöd från allmänheten i Piteå och räknar med att det blir mycket folk i morgon, berättar Jimmy Stenman för QX.se. Många är irriterade över det som har hänt.
Till Piteå Tidning sa kriminalkommissarie Lars-Göran Johansson i onsdags att man ännu inte fått in så mycket tips om attentatet men att han känner sig ”hoppfull att vi skall kunna lösa det här”.

Vid manifestationen talar Jimmy Stenman och Terése Johansson från RFSL Nord. Även Anneli Svensson som driver RFSLs Brottsofferjour medverkar och Lena Edenbrik talar som representant från föreningens medlemmar och anhöriga.
Piteå kommun finns med genom kommunalrådet Peter Roslund (s) och kommunstyrelseledamoten Brith Fäldt (v). Fäldt sitter även i Europarådets kommunalkongress och har nyligen besökt Warszawa och en konferens om demokratins framtid i Europa.
Daniel Tukia som sitter för miljöpartiet i kommunen deltar genom att sjunga och spela. Kommunstyrelsen har även uppmanat Piteåborna att delta i morgondagens manifestation.

Förutom manifestationen hålls det i morgon en Kille+Kille konferens i arrangemang av RFSL-avdelningen. Dit kommer bland annat årets Mr Gay Sweden Erik Berge och RFSL-kämpen Kjell Rindar. På kvällen blir det fest på Norrmalmias festfoajé. Festen skulle ha hållits i Polstjärnan, men flyttades efter attentatet. Dessutom blir festen en ytterligare manifestation mot hatbrott och är öppen för alla intresserade och på scen står den viskande stjärnan från Fame Factory Alexander Schöld.

http://www.rfsl.se/nord

Källa: Läs mer om helgen i Piteå

Publicerad: 2005-11-04 16:15:56