Fest

Gaygruppen ligger i startgroparna för festberedelserna och vänder sig främst till de som bor i Köping, Arboga och Kungsör med omnejd, men även andra är naturligtvis välkomna. Meningen med gruppen är att främja gaylivet i regionen och för att alla som är homosexuella, bisexuella eller transexuella skall kunna ha roligt ihop och ordna olika aktiviteter tillsammans. På gruppens hemsida finns även en chatt och ett community där man gratis blir medlem. I dagsläget finns planer på att anordna fester en gång i månaden. Vi tog ett snack med en av gruppens grundare, 26-årige Daniel Larsson:

Varför bildades ni?
– Jag har bott i Uppsala och flyttade ned till min pojkvän i Köping och märkte ganska snart att det inte fanns mycket av gayliv här. Det är tufft att komma ut i hela regionen eftersom det inte finns ställen att mötas på, enda kontakten är via Qruisern. Jag och min kille Andreas startade Gaygruppen KAK för att det ska hända lite här också och för att öka acceptansen. Vi pratade med folk vi kände och nu börjar det röra på sig…

Hur har uppslutningen varit?
– Vi är ingen förening än så länge men vi arbetar på att sätta samman en styrelse och skaffa en egen lokal, förhoppningsvis kan kommunen hjäpa oss med det.
Idag är vi omkring trettio men det ökar hela tiden. Det har varit till stor hjälp att vi blivit intervjuade i lokal-tv, lokaltidningen och radio P4. Fler och fler vet att vi finns. Dessutom har RFSL hjälpt oss att starta upp och lagt ut en banner på deras hemsida om kvällens fest.

Hur träffas ni i gruppen annars?
– Vi har inte haft några regelrätta träffar ännu utan ser festen ikväll som en kick-off för kommande aktiviteter. Längre fram ska vi anordna temakvällar, föreläsningar, fikaträffar, videokvällar och vi hoppas som sagt att kommunen kan hjälpa oss att fixa lokal.

Hur mycket betyder Qruiser för dig som inte bor i en storstadsregion?
– Det betyder väldigt mycket och hjälpte mig att komma ut när jag var yngre. Det är ett ovärdeligt sätt att knyta kontakter på och vi har en klubb där man kan höra av sig till oss.

Vad händer på festen ikväll då?
– Vi riktar oss till KAK-omårdet men även till närliggande kommunder som Örebro och Eskilstuna eftersom vi gärna ser en stor uppslutning. Vi har försökt att kontakta folk på Qruiser men de som inte visste om festen är givetvis välkomna. Festen äger rum på Restaurang & Bar Ögir som har fullständiga rättigheter.Den ligger mitt emot Centralstationen i Köping och det krävs ingen föranälan. Och musiken kommer att bli gayvänlig med alltifrån schlager till techno.

http://www.gaygruppenkak.com

Publicerad: 2005-11-16 00:00:00