Melodifestival 2006

Eller det där var ju inte hela sanningen, för den engelska poplåten ”Invincible” ska få svensk text och heta något helt annat innan Carola ställer sig på scenen den 11 mars i Göteborg.

Vad är det för låt du ska tävla med?
– Det är en riktigt bra popschlager som jag känner mig trygg med och det kommer att bli ett väldigt drag på scenen, den känns som en vinnare hur det än går.
Just nu har den en engelsk titel men ska göras om och få svensk text till Melodifestivalen. Den 10 januari måste det vara klart.

Du bestämde dig rätt sent för att delta?
– Ja, jag bestämde mig förra måndagen och dagen efter skrev vi kontrakt. Jag gillar det här oanade och överraskande, och nu kändes det som en kul grej att delta igen. Jag har fått förfrågan i princip varje år och nu kändes det rätt. Jag lyssnade mycket på den och fastslog att det är en vinnare och en hit, men kunde jag göra den rättvisa? Ja, får svaret bli och nu har vi fingrat på arrangenmanget och lagt till lite gitarrer. Sen vill jag också att den ska funka på dansgolvet.

Så betyder det att det är en dansande Carola vi får se? Men snälla säg att det blir utan bockhopp och roddövningar….
– Haha, ja det var ju trots allt femton är sedan. Nej ärligt talat, man kan tappa bort sig själv i numret om man dansar för mycket och jag vill ju göra ett så bra framträdande som möjligt. Men jag kommer nog att ha minst två proffesionella dansare bakom mig. Och man kan göra så mycket kring rörelse ändå, med tyger och vind och så…Ett tag snackade vi om att göra den lite mer Madonna, lite mer ”up to date”, men utan att man måste visa brösten.

Det blir inga tuttchocker alltså?
– Haha, nej det blir inga tuttchocker. Vad ska vi hitta på då? (skrattar). Oftast kommer de där chockerna av sig själv, man brukar inte behöva göra så mycket.

Är den här låten en värdig uppföljare till dina tre andra schlagerklassiker, ”Främling”, ”Mitt i ett äventyr” och ”Fångad av en stormvind”?
-Det finns ju inget som slår det första ögonblicket och intrycket av ”Främling”. Men jag hoppas vara bättre än jag någonsin varit nu och ge allt. Låten är en modern danslåt som är ordentligt melodiös. Det är en typisk ”Genom allt” och ”My number one”-låt med stänk av ABBA.

Varför ska du göra den på svenska? Det har stått att det var ett krav från din sida och att du ville ändra i texten och så…
– Det tyckte kompositörskillarna också eftersom det blir mer omdelbart på svenska. Jag måste däremot inte vara med och skriva någon text. Det var SVT och skivbolaget som ville locka mig med att jag kunde få en svensk text om jag valde att ställa upp. Den engelska var bra från början och det var bara några små ord och ändringar som jag tyckte kunde ändras så att det låg rätt i mun när jag sjöng.

Det ser ut som ett väldigt starkt år artistmässigt, är det bra?
– Ja absolut! Ju mer motstånd desto bättre och vi sporrar ju varandra att bli bättre och tillsammans ska vi hitta den bästa låten att skicka till Aten.

Skulle du bli besviken om du inte vinner?
– Nej, det händer så mycket annat med en svensk popplatta och lite spelningar i vår. Jag tänker inte så mycket på att vinna. Ibland behöver du inte vinna för att det ska gå bra, se på Darin. Och jag vann ju inte med ”Mitt i ett äventyr”.

Du figurerar i pressen varje vecka i princip och under schlagerveckorna är det jakt på chocker och skandaler. Ligger sådant med i beaktningarna när man tackar ja. Typ ”orkar jag det här?”
– Ja, det har jag tänkt på. Men det är så det är. Jag har fokus i det jag gör och ser till att jag har ett bra gäng bakom mig som har bra kommunikation med varandra.

Lena Philipsson gjorde ju en dundercomeback för två år sedan efter vinsten med ”Det gör ont”. Deltar du i år för att visa vem som är Sveriges schlagerdrottning en gång för alla?
– Haha, det får stå för dig. Men det var ett bra sätt att avsluta intervjun på (skrattar).

Publicerad: 2005-11-28 16:00:00