World Aids Day 2005

Årets World Aids Day har temat ”Håll löftet – stoppa aids”, ett tema som tas upp vid de många möten och seminarier som hålls under torsdagen runt om i Sverige.
Det blir ljusmanifestationer bland annat Gävle, Katrineholm, Kristianstad, Malmö, Stockholm, Norrköping, Örebro, Skellefteå, Skövde och Uppsala.
I flera av städerna hålls även minneshögtider och gudstjänster i kyrkor. I Stockholm är det i Engelbrekt, där bland andra godspelkören One Voice, Stockholms Gaykör och Myrra Malmberg uppträder.
Ett gediget program blir det även i Växjö domkyrka och under dagens lopp pågår en rad aktiviteter för att uppmärksamma hiv och aids. I Malmö blir det på söndag den 4 december en Regnbågsmässa som uppmärksammar aids-dagen.
Helsingborgs kulturcentra Dunker har i sin bar och matsal en showkväll och under dagen pågår ett installationsprojekt i konstgruppen Artspams regi.
Öppna Hus hos såväl Noaks Ark lokalavdelningar som Posithiva Gruppen i Stockholm och Positiva Gruppen Syd i Malmö och i RFSL-avdelningar runt om i landet ger möjlighet för såväl allvar som social samvaro.
På festfronten är det på onsdagskvällen jubileumsfirande WAD-girls som håller låda på Connection i Stockholm (se egen artikel). WAD Girls har sedan de började sin verksamhet för två år sedan samlat in över 100 000 kronor till Posithiva Gruppens stödfond. På torsdagskvällen releasas Rio Boys Calendar 2006. Pekka Koskenvoima har tagit bilder av klubben Rio hetaste killar och överskottet från försäljningen av kalendern går till forskningen kring hiv och aids.
I morgon släpps även en modekalender baserad på den visning på Café Opera som bland annat arrangerades av festfixaren David Amberton. Kalendern i PDF-format kan laddas ned via Läkare mot Aids forskningsfonds hemsida. Betalar gör man via SMS och behållningen går alltså till fondens verksamhet.
Till helgen blir det på Wonk ett World Aids Day-disco där Babushka samlar in pengar till Noaks Arks stödfond. Se till att ha extraslantar redo i fickorna!
På SLM i Stockholm är det traditionsenligt Öppet Hus i samband med World Aids Day. All män som följer läderklubbens dresscode är välkomna och entréavgiften går till hiv/aids-verksamhet. Lördag den 3 december är datumet.

http://www.qx.se/guide/

Källa: QX.se/Guide lsitar aktiviteterna under WAD

Publicerad: 2005-11-30 18:35:02