De hotas nu av spöstraff, fem års fängelse och även tvångsbehandling med hormoner.
– Det finns inget utrymme för homosexuella… handlingar i Förenade Arabemiraten, förklarade justitieministern tillika ministern för islamska frågor, Mohammed bin Nukhaira Al Dhahiri i Khaleej Times.
Inrikesministerns talesman, Issam Azouri sa även att ”eftersom de försätter samhället i fara skall de ges nödvändig behandling, så som behandling med manliga hormoner och psykoterapi.”
– Det handlade inte enbart om homosexuella beteenden, förklarade han. Nu har vi att ta hand om ett slags äktenskap. Det fanns en ritual inblandad.
State Department i USA fördömde den 28 november arresteringen.
”Arresteringen av dessa individer är en i raden av grupparresteringar av homosexuella i Förenade Arabemiraten. Vi uppmanar landets regering att omedelbart stoppa beordrad hormonbehandling och psykiatrisk behandling och följa internationell lag.”
Efter USAs reaktion svarade chefen för Ministeriet för inrikesfrågor i Abu Dhabian Mohammed Ibrahim Al Hajiri att talesmannen Issam Azouri endast gett uttryck för en personlig ”analys av frågan” och att detta inte överensstämde med myndigheternas synpunkter.

Publicerad: 2005-12-06 14:21:58