Party

Här är ett axplock av allt som händer i Malmö dessa dagar. Dels på RFSL-fronten. Och dels på Twisted-fronten.
Som förra året har det varit lite si så där med samarbetet mellan Malmös olika gayaktörer.
Även i år ingår inte Fyrans och Twisteds fester officiellt i Regnbågsfestivalen. På QX.se har vi dock valt att berätta om allt som händer i veckan – det blir skojigare för alla på det sättet!
Noterbart i år är att det inte blir någon speciell tjejfest, men alla andra fester är öppna för såväl tjejer som killar. Inte heller läderkillarna har någon egen fest utan får mingla med resten av gayvärlden.

Fredag 22 september
Uppladdning inför veckans happenings. För alla killar och tjejer som känner för att dra igång tidigt med festivalen. Gogo dansare som dansar under kvällen, och andra happenings väntar.
Club Lucaz, kl.22-03 med pass 50:- utan pass: 80:-. Plats: Indigo, Monbijougatan 15.





Lördag 23 september
Invigningsfest. RFSL Malmös ordförande Lisa och Patrik inviger årets Regnbågsfestival. Därefter SKUMmar det igen på Indigo. Alla som missade förra årets lyckade besök får nu en chans att höra schlager, musikals och andra kända låtar, med gruppen SKUM.
Kl.22-03 med pass 70:- utan pass: 100:- (garderob ingår). Arr: RFSL Malmö Plats: RFSL Malmö, Monbijougatan 15.
Eller vad sägs om partyt ”Gay as Hell” med Domenicer, Cunigunda och Billypojkarna. I DJ båset står Emil Hellman och DJ Joe. Plats Amiralen, Amiralsgatan 35. Öppet 22-05.



Söndag 24 september
Vernissage Regnbågsutställningen. Årtusendets första Regnbågsutställning med proffs och amatörer, konstnärer och konsthantverkare. Möt årets färger, former och uttryck på.
Fricksgatan 1. kl.12-15 Utställningen kommer att ha öppet måndag -fredag kl.12-18 samt söndag kl. 12 – 15, då det även är café.

Måndag 25 september
Regnbågsutställning och Regnbågscafé samt information och försäljning av bl a medlemskort och Regnbågspass.
Fricksgatan 1, kl.12-18
Politikerutbildning kl 9-12 på Indigo. Alla politiker och icke politiker är välkomna att delta i en utbildning från Riksdagens Homogrupp med bland annat Tasso Stafilidis.

Tisdag 26 september
Bayersk afton: Ta på lederhosen och tyrolerhatt och låt Dom Andra guida dig genom en Bayersk Afton. Ta med ett par kompisar och ha en ölhävartävling med i klassiska sejdlar. Åter igen står det populära komikerparet Åsa & Gertrud på scen. ”Zehr Willkommen!”
På Indigo kl.19-01. Med pass 30:- utan pass: 50:- Arrangör Dom Andra RFSL-Malmö

Onsdag 27 september
Tribal Night. den stora pubkvällen under regnbågsfestivalen, blir som vanligt ett vattenhål för törstiga homon, bin, transor och andra sexuellt aktiva individer. RFSL Rådgivningen Skåne bidrar med att skapa den rätta stämningen för dig som gillar kroppar, rytm, piercingar och tatueringar. Alla ni med smyckade kroppar kan tillfället i akt och bidra till mångfalden av fjärilar på häcken, sol på ryggen, ros på armarna, delfiner på ankeln, nyckelpigor på magen, drakar över kroppen, ring i näsan, stav i tungan, bult i örat. Alla ni som bara vill titta är förstås välkomna ni med. Under kvällen ca 22.30 uppträder gruppen Skin to Skin med Lena Månsdotter.
På Indigo kl. 20-01. Arrangör: RFSL Rådgivningen Skåne , Indigo med pass 30:- utan pass: 50:-




Fredagen 29 sept
Monbijou 40 Carat bjuder upp till dans. På scen ca kl. 23 Steeperz orkester som spelar dansvänlig musik från 1960-talet och framåt. Kom och ta en svängom på Indigos dansgolv, med live musik och levande ljus på borden.
Monbijou 40 Carat, Indigo kl.22-03. Med pass 40:- utan pass: 80:-
Fyran och Twisted ihop med de rasande snygga karlarna bakom Gaywatch och bjuder på dragshow med Babette, Mr Gay Sweden och Miss Pride 2000. Dj är Bernhard (Sthlm). Platsen är Ribersborg Kallbadhus på Limhamnsvägen.




Lördag 30 sept
Regnbågsparad 2000. Veckans höjdpunkt! Regnbågsparaden avgår från Indigo kl 12.00. Efter 6 år hoppas vi nu att alla glada regnbågsmänniskor möter upp i en kraftfull manifestation så att ingen här i Malmö kan undgå att veta att vi finns, vi syns och vi är många! Vid 13-tiden intar vi Gustav Adolfs torg, där paraden avslutas.
Avslutningsfesten för årets regnbågsfestival kommer att gå av stapeln. Efter en lyckad fest i fjol kommer RFSL åter igen att bygga upp sina barer och plocka fram sina färdigheter. Känd personal från Indigo som tar hand om alla från det att de kommer in tills det att de står i baren. Med två dansgolv kommer alla att få sin del av musikutbudet. På scen: Rickard Engfors med vänner! Kajplats 305, 22-05. Med pass: 100 kronor utan pass: 140 kronor.
Fyran och Twisted håller till på Restaurang Kungsparken på Slottsgatan 33 och det bjuds på dragshow Xtravaganza, det är två dansgolv och på scenen står ingen mindre än Charlotte Nilsson, Jessica Folkers! Och DJ-listan är lång!

Söndag 1 oktober
Regnbågsfestivalen avslutas med mässa ledd av Ulf Liedman. Platsen blir S:t Johannes Kyrka, Kapellgatan 6 och den startar 20.00.
Se hela programmet här på QX.se.

http://www.qx.se/guide/regnbagsfestival.php

Källa: Regnbågsfestivalen

Publicerad: 2000-09-21 00:00:00