I fredags delades Näöjesguidens Göteborgspris ut på Trädgårn.
De tre nominerade klubbarna hade tagit hand om var sitt dansgolv och nominerade klubben GayStraight2Hell fick styra det största, där electro-pop-bandet Zeigeist gjorde ett ”magiskt” framträdande
På galan var det så GayStraight2Hell som fick ta emot priset för 2005 års bästa klubb.
– Det är skönt att få lön för mödan, kommenterar en av klubbens arrangörer, Nicklas Hultman. Man anstränger sig så mycket och till 99% är det skoj. Och det blir ännu mer skoj när man får det bevisat att det är uppskattat.
– Man blir verkligen råmotiverad att köra på ännu mer och maxa. Så på vår nästa fest den 4 februari med White Trash-tema blir det extra mycket av allt.
I Nöjesguidens nomineringstext står det:
Ingen hade väl kunnat gissa att en gayklubb skulle få kön att ringla lång utanför Respekt? I Göteborg? GayStraight2Hell är annorlunda, här har vi festat tillsammans med sjömän, hotpants och pappfigurer. Varje månad lyckas Johan, Nicklas, Linda och Johan att skaka fram nya ess ur sina till synes aldrig sinande skjortärmar och det är svårt att inte bli alldeles lycklig av deras påhitt.


Zeigeist på Trädgårn när GayStraight2Hell prisades

Vid Nöjesguidens utdelning av Göteborgs-priser tog även författaren och journalisten Johan Hilton pris i kategorin ”Årets läsning”. Det är hans bok ”No Tears for Querrs” som vann. I nomineringen står det:
Johan Hiltons bok No teers for queers är ingen behaglig läsning. På ett engagerat målande sätt har Hilton låtit oss följa tre brutala mord på homosexuella män. Det här är ett imponerande och genomarbetat kriminalreportage om hatbrott och homofobi som aldrig tappar fokus. En sorgligt nödvändig bok som undviker generaliseringar och förenklingar.

http://www.gs2h.com

Källa: Klubben GayStraight2Hell

Publicerad: 2006-01-23 16:31:26