Musik

Will Young kramar ur de mesta gayvinkningarna ur filmklassikern ”Top Gun” och gör något snyggt av dessa i sin nya video ”Switch it on”. Det blir mycket omklädningsrum och nakna överkroppar, om än rätt så oskyldigt.
Detta är första gången Idolvinnarnen Young tydligt flirtar med sin sexualitet i en musikvideo, tidigare har han mest synts ensam eller i scener med både män och kvinnor.

Will Young kom ut en månad efter sin vinst i Storbritanniens första Idoltävling våren 2002 och har sedan dess varit en av landets mest populära manliga artister. Hans utkomst fick de vanligtvis så hetsiga brittiska tabloiderna att hålla sig lugna och detta ses som en start på en nya era där homosexualitet och bisexualitet inom musikbranschen inte längre ses som en så märkvärdig grej i media. Vid samma tillfälle började även brittiska Big Brother (som är enormt populärt i Storbritannien) att ständigt ha med HBT-karaktär och detta lär också bidra till att brittisk media minskat ”senastionsgrejen” kring HBT-människor inom tv, musik och film.

Här i Sverige är Will Young mest känd för radiohiten ”Leave right now”.

Kolla in videon på:

http://www.video-c.co.uk/micrositedisplayfull.asp?vidref=will011

Publicerad: 2006-02-07 15:01:56