Stockholm Pride 2006

Idag blev det officiellt att årets Pride Magasin görs av förlaget bakom den populära tidningen Gringo.
– Meningen är att årets Pride magasin skall vara en tidning man sparar och som gör att man minns Pride 2006 säger Inti Chavez Perez på Gringo som är redaktör för Pride magasinet. Vi satsar på innehållet och kommer att använda humorn som vapen.
Tidigare år har tidningen gjorts av såväl Pride själva som QX Förlag och gänget bakom tidningen Zon.
– Gringos upplägg ligger helt i linje med vad vi i Stockholm Pride tycker. Stockholm Pride 2006 kommer att bjuda på en hel del innehåll kring mångfald, etnicitet och anti-rasism. Det är frågor som tidningen Gringo allt sedan deras start koncentrerat sin bevakning på och har stor kompetens om. Nu får vi möjlighet att tillsammans skapa ett innehållsmässigt och spännande Pride
Magasin. Det känns oerhört bra, säger Stockholm Pride ordförande Ulrika Westerlund.

Idag blev det också känt att Gringo satsar på en ny tidning. Med Anna Svensson som chefredaktör och Inti Chavez Perez som ansvarig utgivare skall tidningen inriktas på genusfrågor.
Till nätupplagan av Resumé säger Anna Svensson att det inte är helt klart när första numret av ”Macho”, som tidningen kommer heta, ges ut. Till att börja med blir det förmodligen en likt Gringo en bilaga innan den ges ut som eget magasin.

http://www.stockholmpride.org

Källa: Stockholm Pride

Publicerad: 2006-02-13 22:00:00