Melodifestival 2006

Det bjöds på en pytteliten buffé i SAS Radisons festvåning efter det stora schlagerslaget i Karlstad och alla deltagare var där och minglade. Artister, skivbolagsfolk och bekanta satt vid långbord medan vi andra fick mingla runt med en tallrik i handen. I bakgrunden spelades ovanligt schysst musik och jag misstänker starkt att det var en schlagerfjolla som satte tonen eftersom vi fick höra pärlor som ”Vad som än händer” med Maria Rådsten från 1992 och Sandra Oxenryds estländska vinnare bidrag från årets estniska schlagerfinal, ”Through my window”. Men rätt snart tömdes lokalen på folk eftersom Velvet, Pablo Cepeda, Sonya och Niclas Wahlgren lovat att uppträda på Karlstads BLue Moon Bar på klassiska dansstället Sandgrund. Så alla artister, Lena Ph och pressfolk begav sig dit för att fortsätta festen. Lena Philipsson dansade en hel del med sin lilla klick skivbolagsfolk och Sonya och tre av hennes dansare syntes ”shaka” loss på golvet långt in på¨småtimmarna (vilket i Karlstad betyder kl.02.00…). Magnus och hans Mats satt länge i ett av lokalens hörn med andra vip-gäster innan det bar av tillbaka till hotellet. Jag kan också berätta att paret smaskade i sig Sibylla-hamburgare innan läggdags….
….Och nej, ingen av Sonyas dansare är gay, tyvärr. Fick det bekräftat från en källa med insyn i produktionen (som kvällspressen skulle uttrycka det).

Vi minglade i alla fall runt en smula och kom tillbaka med följande bilder:


Jumboplacerade The Elephantz och en något förvirrad beundrarinna festade i SAS Radissons festvåning.


Tre glada schlagerdeltagare; Velvet, Pablo och Shirley. Miss Clamp avstod från att tävla i år, men kom till Karlstad för att stötta kompisen Sonya.


Mats och Magnus Carlsson firade segern med mycket champagne.


Kikki och hennes sjungande kompis Matthias Carlsson höll ihop under kvällen. Han har varit ett stöd till Kikki länge, och dansade och körade med henne i vinnarbidraget.


Andra chansen”-killen Niclas Wahlgren och Pekka Heino med maken Erik hade skoj ihop.


Emilie och Emma i gruppen Caracola, som turnérar runt med Melodifestivalen är festivalens sliträvar och sjunger schlagers för ortens publik på torg och gator.


Bero heter en av killarna som dansade bakom Sonya. Han var den av grabbarna som stannade längst på efterfesten.


Kikki och Magnus åt och drack natten lång. Och poserader för fotografer

Publicerad: 2006-02-26 10:00:00