8 mars

Internationella Kvinnodagen firas traditionsenligt med såväl demonstrationer som fester.

I Stockholm är det samling kl. 18.00 vid Södermalmstorg för demonstration under parollen ”Stoppa mäns våld mot kvinnor” som går till Medborgaplatsen.
Tal av bl.a. Ulla Hoffman (v), Gudrun Schyman (F!). Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster och Moa Elf Karlén (författare).
Musik med Maud Lindström & Ninsun Poli

I Göteborg är det samling på Gustav Adolfs torg kl.18.00, Avmarsch mot Järntorget 19.00. Demonstration under parollen ”För kvinnofrid och internationell kvinnosolidaritet!”
Tal av Maria-Pia Boethius, dans- och musikuppträdanden. Arrangeras av 8-marskommittén

I Malmö är det samling för demonstration på Gustav Adolfs Torg kl. 18:00. Tal och sång på Gustav Adolfs Torg för att sen demonstrera bort till Möllevångstorget. På Möllevångstorget är det ytterligare tal och en feministisk kör som sjunger.

I år blir det även scenkonst-festival på Dansens Hus i Stockholm och BANG-fest med Sara Stridsberg och ”poundret” TaxiTaxi!

Bangs 8 mars fest är i år flyttad till Street på Hornstulls strand, nedanför Copacabana. Den blir debatt med Nina Lekander och Jenny Westerstrand om ”backlashåret 2005”. Sara Stridberg läser liksom Asiye Güzel. Det blir konstutställning och det blir ett digert scenprogram med bland andra TAXITAXI!, Montys Loco, The Sweptaways och Rough Bunnies på scen. Öppet mellan 18-01 och det kostar 80 kronor i dörren. Förköp (extra avgift tillkommer) hos Pet Sounds och Copacabana.

På Dansens Hus firas dagen med en Scenkonstfestival med bland andra Dorte Olesen och queerteatergruppen Kunq. Föreställningarna börjar 19.00 pågår i ca 2 timmar. 160 kronor i entré.

I Malmö har RFSLs lokal Indigo pubafton med tema 8 mars.

Publicerad: 2006-03-08 00:00:00