Melodifestival 2006

Efter sändningen blev det efterfest på First Hotel Statt i Karlskrona med dryck och mat och en massa dans. Det blev ett rejält kalas in på småtimmarna och artister, låtskrivare, pressfolk och folk inom produktionen festade loss ordentligt till toner av soul, schlager och pop. Det var en otroligt kul natt för alla utom Bert Karlsson som drabbats av någon slags matförgiftning och kräktes hela lördagskvällen på sitt hotellrum.
För alla nadra var det dock klackarna i taket. Martin Björk shakade loss med Lena ordentligt till både hennes egna låtar och andra discohits och paret vek inte en meter ifrån varandra under kvällen.Andres Esteches ”Olé Olé” fick faktiskt Martin att dansa loss mer än någonsin. Skön kille…….Henrik Jonsson och hans Malin Baryard dansade tätt på dansgolvet och så lika kära ut som om de just träffats.Sonya var förra veckans skönaste artist och visade än en gång prov på att hon bemästrar de flesta låtar genom att sjunga med i ALLT som spelades på dansgolvet. Jessica Andersson gjorde en snabbvisit i festlokalen innan hon och Rickard Engfors drog iväg avsides för att ha kul på egen hand. Christer Björkman log nöjt hela kvällen eftersom ”hans” festival äntligen resulterat i två stora musikaliska skrällar, Opera-Elysion och Hårdrocks-Poodles. Patrik Isaksson och hans Sofia Rågeklint dansade till soulhits och var kvar långt in på småtimmarna. Kvar var också Hannah och Anders från ”Andra chansen”-gänget Elysion. Paret, som inte är tillsammans privat, var flitigast av alla artister på dansgolvet och gick igång rejält när ”Billie Jean” speladers i högtalarna.
Segrarna i BWOP och The Poodles firade natten lång och champagnen flödade, så klart jag var där för att dokumentera….


BWO firade med champagne….


Här är killarna som agerade matroser under inledningen med Lena.


Thomas G:son som skrev Kayos låt kramade om Malin Baryard som är gift med The Poodles manager, Henrik Johnsson.


The Poodles festade natten lång med kompisar och flickvänner. De var även mäkta poppis hos de andra tävlande.


Rickard Engfors som grejade med Gregors nummer, pussade på Joacim som dansade med just Gregor.


Sonya skrev texten till pudlarnas låt och var såklart överlycklig över deras avancemang. Här kramar hon Elysion-Hannah.Martin Rolinski och Patrik Isaksson firade hela natten. Här syns de tillsammans på tu man hand…


Kristin Kaspersen ledde hela festivalen 2002 och hennes mamma har ju tävlat för Sverige i Eurovision. Under deltävlingarna gör hon artistpresentationerna i arenan, de som vi tv-tittare får höra Pekka Heino göra.


En av de snyggaste Mr Gay-grabbarna vi haft, Niclas Ottosson var på efterfest i hemtrakterna med sina tjejkompisar.


Vinnarna poserade för fotografer natten lång.


Killen längst fram framträde med Jessica Folcker. Här syns han tillsammans med Johan Röhr, Dea Norberg och Caroline Jönsson som alla ingår i festivalkören.


Christel Willers och Carolina Norén är två toppkvinnor inom Schlagervärlden. Willers är producent och det är Carolina som presenterar bidragen i radio varje lördagseftermiddag.


Caracola heter tjejgruppen som just nu ligger på singellistan med ”Överallt”.


Den här pudeln ville vara med på bild med Elysion-Hannah…


..och även med Patrik Isaksson.


Micke Grahn och Martin Kagemark, här tillsammans med en av de duktiga körtjejerna i festivalkören. De två sistnämnda kommer från ”huskören”.

Publicerad: 2006-03-05 05:46:06