Folke Hammarlind som själv är öppet homosexuell berättar om hur det är att vara öppen med sin läggning och samtidigt ha en ledande position i näringslivet. En ganska sällsynt kombination som inte nödvändigtvis är helt komplikationsfri.

Hammarlind berättar om vikten av att företagsledare tar in personer med all slags bakgrund vid rekrytering. Likväl som det är bra med en jämn könsfördelning är det bra med homosexuella i en organisation, menar Hammarlind.

Prime PR som för tillfället söker nytt folk till den expansiva PR-branschen är noga med vilken kultur de odlar på arbetsplatsen. Till QX.se säger Folke Hammarlind att man lyckats väldigt bra med att få Prime PR till en gayvänlig arbetsplats. ”Det är bara genom att skapa en rolig arbetsplats med ett mångfald av olika sorters människor som man lyckas rekrytera de mest talangfulla personer till företaget”, berättar han.

Några av hans tips till personer som inte kommit ut är att man bör göra det i ett så tidigt stadium av sitt liv som möjligt, att man är mindre intressant när man kommit ut än när det var rykten som florerade och att ens kollegor ser mer till ens arbetsinsatser än sexualitet.

QX.se kan konstatera att med fler företag som Prime PR och företagsledare som Folke Hammarlind skulle det vara en fröjd att vara homosexuell på sin arbetsplats för alla.

Tyvärr är vi inte där ännu och därför söker vi dig som själv upplevt orättvisor på arbetsplatsen med anledning av din sexualitet. Tveka inte att skicka ett mail till nedanstående mailadress så kommer jag att ta kontakt med dig.

http://www.di.se

Källa: Dagens Industri

Publicerad: 2000-09-24 17:36:15