Italienska valet

Om vallokalsundersökningarna tidigt på måndag stämmer kommer Romano Prodi ta över i Italien.
Därmed kan en mer pro-HBT politik förväntas.
Prodi står i spetsen för en koalition av center- och vänsterpartier som antas få över 50% av rösterna.
Enligt en rapport på den politiska journalisten Dough Irelands webbsida kommer en av valets stora profiler att ta plats i parlamentet. Det är Vladimir Luxuria från partiet Rifondazione Comunista som därmed skulle blir den första transgender-aktivisten som väljs in i ett europeiskt parlament.
Vladimir har varit en av arrangörerna bakom gay pride-paraderna i Italien och deklarerar sig som varken man eller kvinna men föredrar att omnämnas med begreppet ”hon”.

Frågan om att reglera samkönade förhållanden har varit en av de frågor som tagits upp i valrörelsen. Efter att Påven Benedictus för drygt tio dagar sedan återigen uttalade sig mot samkönade äktenskap reagerade center-vänsterkoalitionens talespersoner och anklagade honom för att lägga sig i valstriden. Den öppet homosexuelle parlamentsledamoten Franco Grillini påpekade att ”det är folket som beslutar om vad som utgör en familj… Alla delar inte Påvens synpunkter”.
Att homofrågan använts politiskt blev även uppenbart då Umberto Bossi ledare för det nationalistiska partiet Lega Nord sa att center-vänsterkoalitionen ”luktade vaselin” som en kommentar till dess positiva inställning till någon form av reglering av samkönade relationer. Den gamla diktatorns barnbarn Alessandra Mussolini deklarerade även under valrörelsen att det är ”bättre att vara fascist än queer”.

Senare prognoser under måndagen pekar på ett jämnt resultat och en möjlighet att Berlusconi nehåller makten.

http://www.vladimirluxuria.it/

Källa: Vladimir Luxurias hemsida

Publicerad: 2006-04-10 18:56:43