Party

SLM
Medan det tunga lädergardet alla dragit till Berlin och årets stora bögläderhelg så har SLM i Stockholm Påskhelg. Bar på fredag och på lördag är det disco med Dj K-Paxian. Extra öppet på söndag kväll. Första tema från 18.30 och sedan för alla från 22-02.

Boy Bar XL Pink Thursday
Ikväll torsdag smäller det i alla påskägg. Stort Berns-party för gaykillar och kompisar med GinchGonch-kallingar på scen liksom Hed Kandis Peyton. Dans i flera rum och anpassat för bögars smaker: schlager och klubb(house)golv. Klokt kan vara att ta sig till Berns i god tid för att slippa köer och trängsel i entrén.

Kinky Påsk
OPM har fest ikväll torsdag på Vielle Montagne. Temat är cowboys och indianer och det är förköp för att komma in. Ring biljettåterförsäljaren Eve Collection direkt för mer info.

Marie Leveau
De dansglada som minns gamla goda tider kan dansa natten ut till Acid-musik på Hornsgatan. Torsdag kväll.

Angel
Dansklubben på Riddarholmen tar inte paus trots Långfredagens tungsinta tradition. På klubbens trancegolv spelar Mike Shiver och innan hans tar över DJ-spakarna är det Tatsumi Suzuki som styr. På housegolvet är det Geoff Gains som står för musiken som smakar NY-house lång, skön, väg. Angel är som alla kloka dansklubbar självklart gaysnäll.

Combustion Live »
Queerklubben Combution har fest med livespelning på temat : ”if you can’t dance it’s not my revolution”. På scen står ”I Love You Baby” som spelar smutselectro med influenser från Mumindalen! Dessutom spelar duon ”Honky Bach and the Graceful” som har som mål att få publiken att ”skrika eller gråta, gärna samtidigt”. Platsen för festen blir Tantogården och lördag kväll är alltså festnatten. DJar för Radical Love Crew-kollektivet.

Sundays at Café Opera
Navid kör vidare med sina hus-DJs på söndagar. Öppet är det mellan 22-03.

Patricia
Trots förbudet mot bara överkroppar så har Patricia garanterat packat på söndag. Dagen innan helgdag brukar köerna ringla. Men fram till att stans myndigheter fattar att man fick hjärnsläpp när man införde förbudet, skall T-shirten vara på!

Lino
Älskade Riddarholmklubben Lino har självklart också påskstämning på lördag. På klubbgolvet spelar Ida som hyllades vid sin senaste spelning på klubben. Edward vet hur schlagergolvet skall tas och Katy tar hand om gården!
Men det som kanske får HBT(dock ej Q)-hjärtan att slå lite extra är att Kikki Danielsson kommer och uppträder vid halvtolv. Kom i tid tycker arrangörerna, och det lär vara ett bra tips!

Connection
Grannklubben Connection på fastlands-Gamla Stan, har öppet såväl fredag som lördag. Planerad gästspelning från GBG har ställts in på grund av sjukdom, men Emil Hellman sköter dansgolvet med den ära bägge påsk-dagarna.

Missa inte påskstämningen på barerna/restaurangerna Roxy, Torget, Göken, Mandus, Populära Sibirien, Bysis Gay Klubb (fredagar och onsdagar), Side Track och när vårsolens glans slår till Mälarpaviljongen. Bra fikatips är naturligtvis Copacabana, Muren, Chokladkoppen och Anna på Kungsholmen.

GÖTEBORG
Castro har påskfest på lördag med Dj Catenacci. Två våningar och dessutom en bjudbuffé!
Gretas firar man påsken med kalas till 03 ikväll skärtorsdag, till 04.00 fredag och lördag och så extra påskparty söndag!

MALMÖ
Queeriga klubben TomBoy har tema Lack och läder, tjära och fjädrar! Till sin hjälp för festandet har man bjudit in Nuclear Family från Danmark på livescenen liksom danska Queer-kollektivet Dunsts Dj Nikolaj Tange Lange. Spelar Live gör även Ganzer. Fredag på Bodoni/The Watt mellan 21-03.
Indigo är det ikväll torsdag Golden Ladies-café mellan 18-21. I morgon fredag är det först transträffen Switch och därefter ”Storpub”. Lördag kväll ägnas åt salsans förlovade värld när club Havana intar lokalerna.
Wonk har lördagsfest med DeeJay Johnny, Lola ToneDeath och så klart även Belindas karaokebar.
SLM har pub på fredag för de malmöpågar i läder som inte dragit till Berlin.
Skärtorsdagens kväll blir det gaysnällt dansparty på Buddha. Klubbarna Sweetness och Dynamite har Electro/Techno längst ner, Reggae och Ragga på mittenvåningen och HipHop/RnB högst upp! Välj och vraka!

KÖPENHAMN
Påsk är inte bara kycklingar och ägg i Danmark detta år. Det sammanfaller även med Dronning Margrethes födelsedag (söndag). Den dagen är självklart fullt ös i byn!
Lädergrabbarna i Köpenhamn gråter inte över att Berlin är lädercentrum i helgen. På lördag blir det på SLM ”SkamLøsSexFest” på Studiestræde. Det betyder som vanligt bar och crusing men även att klubben öppnar för dans: denna presentras av minimal Martin, Hairwerk, Stimulundia och Bea B. Dresscode är ”skamlöst maskulin”. På fredag är det bar som vanligt.
Nya klubben/baren BOIZ i Huset gör succé med sina inresta DragQueen-shows. Påskhelgen är det The Fleurettes som uppträder. Öppet är det från 11.00 varje påskdag till 05.00 på morgonkvisten
Pan Club har inget special utlagt på sin hemsida – men har party hela helgen mellan 22.00 till 05.00 (05.30 söndag morgon).
Missa inte Oscar Bar Café som år efter år nomineras av QX läsare till Øresundspriset. Vår betyder uteserveringar och öppna fönster och på helgkvällarna fantastisk barmusik!

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2006-04-13 16:08:48