Hatbrott

I helgen som gick utsattes en 21-årig man i Staffanstorp för en grov misshandel. Via kontakt över Internet hade han stämt träff med en kille som sa sig vara homosexuell.
Väl framme på den överenskomna träffplatsen möttes 21-åringen av fyra ungdomar som sparkade och slog honom. Enligt uppgifter i Sydsvenska Dagbladet användes tillhygge och någon from av spray i misshandeln.
21-åringen blev inte så illa skadad att han tvingades uppsöka sjukhus.
Till Sydsvenska Dagbladet säger polisinspektör Alf Larsson var de fyra ungdomarna okända för 21-åringen. De kunde dock identifieras efter ett anonymt tips och ”ett rykte” och greps i Burlöv.
De fyra är släppta efter förhör men misstänkta för grov misshandel.
RFSL Ungdom i Malmö reagerade igår på fallet och distriktsordföranden Chris Jonasson säger i ett uttalande att man nu fått nog.
– Att homo-, bi- och transungdomar lever farligt i Sverige har de senaste åren blivit tydligt. Homofobiskt våld blir allt vanligare medan domstolar tävlar i vem som snabbast kan frikänna hetsare med hänvisning till Europadomstolen, säger Chris.
Inför IDAHO-dagen, International Day Against Homophobia, den 17 maj och Day of Silence den 26 april, en kampanj mot tystnaden i skolor kring HBT-frågor, planerar organisationen aktiviteter.
– Polisen säger att det som är förvånande är tillvägagångssättet, säger Emil Andersson, vice
distriktsordförande, men det är inte första gången som homofober utgett sig för att vara intresserade för att lättare kunna misshandla sina offer.
RFSL Ungdom i Malmö söker nu samarbete med politiska partier, ungdomsförbunden, fackliga organisationer, frivilligorganisationer och privatpersoner för en kampanj de kallar ”Det räcker nu”.
”Vi hoppas att svenska folket går man ur huse, höjer sina röster och tydligt säger Det Räcker Nu!”, skriver de.

http://www.rfslungdom.se/malmo/

Källa: RFSL Ungdom i Malmö

Publicerad: 2006-04-21 10:38:35