Homohat

Natten till 1 maj genomfördes en våldsam protest mot en gayklubb i Moskva rapporterar Nikolaj Aleksejev vid Gayrussia.ru. Utanför Renaissance Even Club samlades omkring 300 sympatisörer till det allryska partiet och andra nationalistiska organisationer. Längst fram stod en ”front” av äldre kvinnor som bar på ikoner och krucifix. De ropade ”Bort med pederasterna” och ”Skäms bögar och lesbiska.”
Inne på klubben fanns omkring 150 personer, huvudsakligen personal. När gäster på väg till klubben började anlända attackerades de av demonstranterna utanför.
De yngsta och mest våldsamma demonstranterna lämnade området efter att polisen kom till platsen och efter 01.00 på natten var det mest de äldre kvinnorna som stod kvar utanför klubben.
– Detta var utan tvekan en välplanerad aktion, säger Nikolaj Aleksejev från Gayrussia.ru. Deltagarna togs till klubben i bussar och åkte även hem i bussar. Protesten hölls dagen innan en nationell helgdag och såväl media som polis var därmed oförberedda. Detta var den största och bäst organiserade aktionen med syftet att skrämma rysslands bögar och lesbiska.
Nikolaj Aleksejev säger i sin rapportering att attacken är direkt kopplad till den senaste tidens homofoba uttalanden från religiösa och politiska ledare i samband med planerna på Moskva Pride 24-28 maj.

http://www.gayrussia.ru

Publicerad: 2006-05-01 12:54:41