Föreställ dig en finlandskryssning, fast utan nyskilda raggande medelåldersmammor, heterosnuskgubbar och småbarnsfamiljer. Då hade det varit ganska tomt. Föreställ dig istället en kryssning med 1400 gaymänniskor i alla regnbågens kulörer och deras lika så färgglada faghags. Föreställa sig behöver man inte. QX.se följde med m/s Romantika, alias för tillfället; Loveboat.

För tredje året i rad arrangerades den finska gaykryssningen Loveboat, där massor av glada gays och deras vänner firade Valborg med att dansa, dricka och ragga. Med ett drygt tusental festsugna finska bögar och flator blev det en given succé. Stämningen var på topp överallt på båten, såväl på dansgolven och barerna som i hytterna, korridorerna, ute på däck och i bastun. Var man än vände sig syntes glada, festande, dansande och i viss mån överförfriskade finnar och finskor. Underhållningen höll toppklass där det största namnet var Boy George som var DJ under stora delar av natten. Drag-gruppen Sherry Vine tillsammans med Stepup Dancers gjorde en energifylld show som även den lilla icke-finskspråkiga publiken hade stor glädje av. Det serverades strålande parodier på finska gay-ikoner som Paula Koivuniemi och man drev med artister som Dolly Parton, Celine Dion och kvinnan från Sverige som sjunger ”Evighet”. Dansgolven och barerna ombord hade många olika fester, det spelades allt från house till listpop och schlager, och för de sjungglada hölls tävlingen ”Gaydols”.

Den finska gaypubliken visade verkligen hur man festar ordentligt. Partyt pågick oavbrutet under kryssningens 22 timmar, och tillbaks i hamn körde inhyrda bussar partyproffsen till Loveboats egen efterfest. QX.se:s utsända tackade däremot för sig, och tog flyget hem.

Foto: Johnny Friskilä, Jörgen Isaksson och Anne Vikman.

Det fanns gott om söta killar ombord.

När solen gått upp dansas det ute på däck.

Suck it baby.

Ossi från Vantaa solar överkroppen.

Pia, Hale och Jenni från Helsingfors

Johan, Kim, Jay, Mikael och Johanna

Satu och Linnea från Helsingfors

Jana och ”båtgitarristen”

Bilden ljuger – det var en gaykryssning.

”Halukas” är ”villig” på finska.

Maria, Ryssland och Victoria, Helsingfors

Jarkko Valtee och Osko Heiskanen & Stepup Dancers

”Carola” framför Evighet

Boy George var en av kryssningens DJ:s.

Publicerad: 2006-05-02 19:19:22