Fotboll

Sommarsäsongen är här och för de fotbollsintresserade har det redan börjar pirra i bollnerven. Det finns idag såväl gay ishockeylag som gay rugbylag och flera lag som spelar handboll och volleyboll och i våra grannländer Norge och Danmark finns sedan en lång tid en stor bredd av idrottsaktiviteter som riktar sig direkt till HBT-personer.
På Qruiser har det nyligen startats flera klubbar som söker intresserade av att börja spela fotboll.
David Knuutinen har tagit initiativet till Qruiser-klubben Lund-Malmö Alliansen bögfotboll.
– Idén fick jag främst från Pan Fodbold i Danmark när jag för 2 år sedan i QX-tidningen såg att de skulle ha VM i homofotboll, berättar han för QX.se. Då gick rekryteringen dålig men jag provade igen efter att jag sett på QX att Stockholm också försöker bilda en klubb och jag tänkte då att vi skåningar väl inte skall vara sämre än Stockholm och danskarna.
David har varit aktiv i två bögsportsföreningar tidigare och ser det som ett bra alternativ till heterosporten.
– I heteroföreningar handlar allt om att man skall prestera och så måste man stå ut med väldigt många bögskämt. Det vet jag efter att ha spelat fotboll i heterolag i 10 år, berättar han.

På Qruiser har klubben nu 18 medlemmar och trots namnet så är även flator välkomna.
– Så snart vi får ihop tillräckligt med folk som kallar jag till informationsmöte, säger David. Och målet på sikt är såklart att vara med i en av svenska fotbollsförbundets serier.

Klubben Fotboll gaylag Stockholm Snipers har per idag 47 medlemmar och de har träning en gång i veckan. Klubben har samma namn som gay-ishockeylaget som nu funnits i tre år.

Totalt finns 58 fotbollsklubbar på Qruiser. En stor del av dem är Fan-klubbar till svenska och internationella lag. En klubb för flatfotboll finns i Uppsala.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=76623

Källa: Lund-Malmö Alliansen bögfotboll

Publicerad: 2006-05-15 15:39:15