Överfallet på RFSL lokal

Efter att en grupp personer kopplade till nationalsocialistisk front bröt sig in i RFSL Kristianstads lokaler i lördags, drog kniv och misshandlade gäster anhölls en 27-åring och i sin frånvaro den 22-årige ledaren för det nynazistiska partiet i Kristianstad.
22-åringen, Simon Lindberg, är dessutom toppnamn för partiet i kommunvalet.
I går träffade fem representanter från RFSL kommunen och polisen för att diskutera säkerhet.
Till Kristianstadsbladet säger kommunalrådet Michael Anefur (kd) att verkligheten nu har förändrats.
– Vi har sagt att det är helt oacceptabelt att den här typen av extremgrupper förstör mötesfriheten, säger han till tidningen om att RFSLs schlagerfest stördes.

Under veckan har socialförvaltningens krisgrupp erbjudit sig att hjälpa medlemmar i RFSL som behöver bearbeta händelserna.

RFSLs vice ordförande Anna-Karin Skantz säger i ett uttalande att samhället nu måste börja reagera mot hatbrott riktade mot homosexuella.
– Vi måste kunna träffas utan att riskera hot och trakasserier och i slutändan våld. Det är upprörande att händelser som denna sker i dagens Sverige! säger Anna-Karin Skantz.

Ikväll hålls extra informationsmöte om händelsen i helgen i RFSLs lokaler. Mötet startar 17.30. På torsdag hålls en rad aktiviteter i lokalen. Mellan 11-14.00 hålls möte för de som befann sig i lokalen när överfallet skedde. Mellan 15-18 är RFSL-lokalen öppet för alla medlemmar som vill prata om händelsen och diskutera den frotsatta verskamheten.
Annelie Svensson från RFSL Rådgivningen i Stockholm deltar under dagen såväl i mötet som för privata samtal.
Läs mer om RFSL Kristianstads aktiviteter

http://www.kristianstadsbladet.se/

Källa: Läs mer i Kristianstadsbladet

Publicerad: 2006-05-23 11:28:00