Två OS-hjältar kommer ut
I Sverige finns cirka tre tusen damhockeyspelare. I USA omkring sextio tusen. Mot bakgrund av detta gjorde Damkronorna det nästan omöjliga när det slog amerikanskorna i OS i Turin. Hemma i tevesofforna satt halva Sverige bänkat och följde med spänning den rafflande semifinalen. Aldrig förr har intresset för damhockeyn varit så stort. De toppade löpen, fick massor med småtjejer att börja spela ishockey och blev våra nya hjältinnor. Mian Lodalen har träffat fyra av OS-hjältarna, och två av dem kommer ut…

Christoffer kom ut för hela sitt fotbollslag
Tror inte du att bögar spelar fotboll?
Då får du tänka om. Möt Christoffer, han har spelat fotboll sedan han var sju år. Nu tränar och spelar han i Kovlands IF.
– Det gör väl ingen jätteskillnad om jag träder fram, men det kanske kan hjälpa någon, säger han.

Magnus Hedman: ”Straighta killar har mycket att lära av bögarna”
För några veckor sedan gick Magnus till attack mot idrottsvärlden i direktsändning i TV4 och målade upp en bild av fotbollsvärlden som homofobisk, inskränkt och direkt efterbliven. QX tog en frukost med Magnus för att få veta lite mer.

De längtar till Fotbolls-VM
Glöm Carola och Eurovision Song Contest. Nu är det Fotbolls-VM med Zlatan, Beckham och Ronaldo som gäller. Signe, Mattias och Benny längtar alla till årets sporthändelse.

Möt Lars Leijonborg
I QX serie partiledarintervjuer inför valet har turen kommit till folkpartiets Lars Leijonborg. Han leder ett i många stycken homo-liberalt parti, men har själv sina rötter i en annan tongivande fp-falang – den frikyrkliga. Har Lars Leijonborgs frikyrkliga bakgrund påverkat hans syn på homosexuella?

Möt Mamma Mia-Niklas
När jag träffar Niklas Riesbeck har Mamma Mia spelats 350 gånger på Cirkus. Själv har han varit med i 339 av dem. I juni tar ensemblen sommarlov.
Men i höst är de tillbaka igen. För sista gången.
Och Niklas har redan börjat fundera på livet efter Mamma Mia…

Dessutom…
…får ni träffa den svenska författarinnan som skriver lesbisk science fiction på engelska. Patrik Isaksson berättar om sin homoanknytning, Linda Bengtzing-beundran och varför han är bäst på att välja hyrfilmer i videobutiken. Vi hoppar ner i plurret med Stockholm Dolphins som är en simklubb i Stockholm som primärt riktar sig till HBT-människor. Majken & Håkan kom trea i Top Dog, vi gratulerar och har tagit reda på vad som händer nu. Dessutom recenserar vi nya skivor från Carola, Shirley Clamp, Amy Diamond och Gnarls Barkley. Vi har sett filmer som Tiden som finns kvar, Da Vinci-koden och Silent hill. Till sist frågar sig Mats Strandberg, ”vad är det för fel på etiketter?”

Publicerad: 2006-05-24 00:00:00