Stockholm Pride 2006

Vid gårdagens Pridemingel på Connection presenterades delar av årets Stockholm Pride-festival. Mest ögonbryn höjdes över att författaren Jan Guillou skall inviga festivalen tillsammans med Amelia Adamo. Invigningen sker också med hjälp av försvarets fältartister under ledning av Linda Netzman, Sahlene och Maria Möller. Och Pridearrangörerna slår ett extra slag för att nu Lil-Babs ”äntligen” kommer till Pride för att uppträda! Räkna med fullsatt!
PrideParks absolut mest populära kväll är torsdagens schlagerkväll som även i års sköts av Edward af Sillén. Hemligt hemligt som vanligt vad gäller artister, men att Mark Levengood även i år skall leda galan blev officiellt i går.
På fredagen blir det tema musical och det blir utvalda scener ur såväl Sweet Charity som Aida. WigStockholm under ledning av Leo Berglund arrangeras även den på fredagen.
Efter lördagens parad, som i år samlas i Humlegården föranlett av ett program i Kungsträdgården, är det klart att Andres Esteche, Florence och Supernatural uppträder.

Efter två år med Rosa Lund så kommer PridePark i år vara öppet även på söndagen. På programmet står då en stor spelmansstämma under ledning av riksspelmannen Åsa Jinder. På spelmansstämman deltar även Magnus Bäcklund från Bollnäsbygdens spelmanslag, Tone Norum, Tina Ahlin, Gunilla Backman och Nordman.

Vid minglet igår fick vi höra smakprov på årets Pridelåt som är Go West i ny svensk tappning med orden Kom Ut! Den sjungs av Christer Lindarw tillsammans med Stockholms Gaykör. Årets DogTag, i form av en skön ”bögslunga” är framtagen av Magnus Skogsberg.

Temat för årets Pride är ”Mångfald” och man lägger till underrubriken: ”Pride behöver lite mer av alla”.
– Hbt-personer med annan etnisk bakgrund än svensk kan i sin vardag råka ut för både homofobi/transfobi och rasism, en rasism som hbt-världen inte på något sätt är befriad från, förklarar Ulrika Westerlund, ordförande för Stockholm Pride.
– Med årets tema hoppas vi kunna bidra till en livaktig debatt och vi hoppas kunna bidra till en förändring. För Pride är ju till för alla. Pride skall vara årets största fest för hela vårt community.

Programmet för såväl PrideHouse i Mariaskolan som Pride på stan presenetras framöver. Klart är att RFSL även i år håller i Prideaktiviteterna på Kulturhuset för de yngre hbt-arna.


PridePark-chefen Alf Kjeller med Normal Förlags Ulrika och Erika Larsson


Asynja (th) drar igång klubben Slick igen i sommar start 1 juli. Här med Helena Sandström vars stand up-föreställning ”You give gay people a bad name” spelas igen under Pride


Gringo har gjort årets Pride Magazine, här Carlos Rojas som gör ”Gringo-tecknet” med Pride och Prime PRs Fredrik Andersson


Schlagerkvällens Edward af Sillén med Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ


David Lagerlöf, pressekreterare på ECPAT med frilansjournalisten Facundo Unia


Löjtnant Lars Carlsson från Homo- bi- och transpersoner i Försvaret (HoF), Värnpliktsrådets vice ordförande Erik Wottrich och kapten Krister Fahlstedt från HoF


TV-profilen Jimmy Schönning och TV-makaren Nike Lindblom


Tina får smällkyss av Pride Martin Johansson och Ulrika Westerlund


WAD-Girls förgyllde Pride-kalaset

http://www.stockholmpride.org

Källa: Stockholm Prides hemsida

Publicerad: 2006-06-02 15:32:55