Ishockey

Med bland andra Mark Levengood, Patrik Ekengren och Backroom Matches-medlemmen V-Gurra som publik spelade i lördags Stockholm Snipers ishockeylag sin andra vänskapsmatch mot Hanvikens damlag. Förra gången de möttes slog Snipers Hanviken med 6-1.
Även denna gång blev det vinst för Stockholm Snipers, men matchen blev målrik och resultatet jämnare än förra matchen, 7-6.

Stockholm Snipers gör nu en storsatsning på gayidrott och har på Qruiser startat flera klubbar för sina nuvarande verksamheter och planerade.
Förutom ishockey tränar idag ett fotbollslag och ett innebandylag.
Just nu värvar man dessutom medlemmar till ett basketlag och ett handbollslag.

Svensk gayidrott har under våren fått rejäl uppmärksamhet på Qruiser med flera lag som värvar medlemmar. Sedan gammalt finns Malmö Devilants Rugby som har träningar de flesta lördagar sommartid och som regelbundet spelar mot sin danska broderklubb Scrum. Devilants deltog även i den europeiska Gayrugby-turneringen Union Cup 2005. I Malmö finns även nystartade BFL Lund Sydöstra som närmast tränar i Lund på söndag.

Inom RFSL finns idrottsföreningen Lambda IF som har såväl innebandy som volleyboll på programmet med regelbundna träningar och som har deltagit i turneringar runt om i Europa. Lambda har även verksamheter som Dans, gympa, pingis, innebandy och badminton.

Volleyboll och badminton finns i föreningen IF Stockholm Queers verksamhet och även där har man såväl deltagit i och planerar deltagande i nordiska och europeiska turneringar.

Publicerad: 2006-06-14 20:00:00