Pride 2006

Efter förra årets Europride-firande är nu Oslo åter centrum för det nordiska Pride-festandet. Redan i fredags startade festivalen och såväl Skieve Filmer som utställningar och seminarier pågår för fullt.
På torsdag öppnas Pride park som även i år ligger vid Rådhusplassen intill Akers brygge.
Torsdag kväll blir det ”Eurovision Memory Lane” ledd av Jostein Pedersen, Sverige”hataren” som alla svenskar älskar! På scen står bland annat Kate Ryan, Bettan, Hanne Krogh, Lotta Engberg, Kikki Danielsson, Queentastic och Jorunn Erda.
Parken har öppet även fredag och på lördag är det såväl samlingsplats för paraden som den plats där paraden återsamlas. Och därefter följer en stor paradshow.
Förra året slog paraden i Oslo igenom och omkring 20 000 deltog i den och åtskilliga tiotusentals fler kantade Karl Johan för att se den.
I år satsar man lika stort och hoppas på samma nivå på deltagandet.
I Pride Park kommer Qruiser att finnas på plats i eget tält.
De största festerna blir torsdagens Gaysir-fest, fredagens kvinnokväll på Rockefeller och så samma kvälls party på Sentrum scene där Boy George är Dj.
Lördagskvällen har ett stort utbud av fester att välja mellan och med festivalpasset går man in gratis på felar av dem.
Det blir flera arrangemang som fokuserar på situationen för homosexuella i östra Afrika och flera författaraftnar arrangeras.
På QX.se/guide kan du se alla arrangemang.

http://www.skeivedager.no/

Källa: Besök Skeive Dagers hemsida

Publicerad: 2006-06-19 13:02:31