De sju männen friades den 21 april men kvarhölls i häkte i väntan på denna nya rättegång.
Då de redan suttit fängslade i över ett år efter att de arresterats på en gaybar förväntas de snart släppas, säger International Gay and Lesbian Human Rights Commission.
Två av männen befanns oskyldiga till anklagelsen.
IGLHRCs Paula Ettelbrick säger att hon inte förstår ”vad domarna grundar sig på då inga bevis för sodomi presenterades av åklagaren”.
Hon förklarar att homosexualitet inte är förbjudet i Kamerun och att en sodomidom kräver bekräftelse eller vittnen till akten.
Justitieministern tillika vice premiärminister Amadou Ali förklarade att männen fängslats för att garantera att ”den positiva afrikanska kulturen skyddas”.
Ytterligare två män dömdes för sodomi tidigare i år och dömdes till ett års fängelse. Fyra kvinnor väntar domstolsförhandlingar för samma anklagelser.
IGLHRC säger att Kamerun ”har det senaste året blivit känt för att häkta sina medborgare på ”sodomi anklagelser”, understödja att unga kvinnor relegeras från skolor på grund av anklagelser om deras sexuella orientering och för att ”bög anklaga” höga tjänstemän och offentliga personer i lokala tidningar.”

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4355

Källa: Se tidigare artikel

Publicerad: 2006-06-28 12:38:38