QueerFestival 2006

Idag måndag öppnade QueerFestival i Köpenhamn. En kultur och en politisk festival där musik fest och performances av europeiska queer-personer presenteras och debatteras.
Festivalens manifest handlar om att skapa ett utrymme för att upptäcka queer kultur, politik och aktivism.
De grundläggande idéer handlar om ”Do It Yourself” och icke kommersiell verksamhet. Alla förväntas bidra och alla deltagare är direkt ansvariga för festivalen. QueerFestival i Köpenhamn är öppen för alla kön och sexualiteter och man betonar kön och sexualitet som sociala konstruktioner och kan utmanas och förändras.

Centrum för festivalen blir Råhuset vid Halmtorvet i centrala Köpenhamn. Klockan 17.00 sker den lite mer formella öppningen av festivalen och därefter är det öppen scen och DJ-bås.
På tisdagen finns en utställning på plats med verk av bland andra Wolfgang Tillmans, Michael Elmgreen/Ingar Dragseth, Flo Maak, Gitte Villesen, Henrik Olesen.
De LaGRace Volcano talar om att vara queer konstnär och på tisdagen hålls även en S/M-workshop.
På dagarna i Råhuset hålls hela veckan Queer Geography-workshops och på lördagen blir det vernissage för det man kommer fram till.
Onsdagen diskuteras hur det är att leva i en Queer familj, arkitektur och design tas upp och det blir ett öppet möte med den queerpolitiska gruppen i den danska rödgröna alliansen.
På kvällen blir det en experimentell scen med Gage (USA) – butoh dans, Ramona Macho (DK) – reading, The Disco Wizard (UK) – punk poet, rev. Scape Goat & The Thief (IT) öppen scen, Hairwerk (DK) – spoken word, Sta & Tue (DK) – performance, Lago (DK), SR. LA MUSE (INT), The Thom (DK/UK) – mini rock opera och Dennis Agerblad (DK) med en konsert.
TV kanalen Queer TV-TV som sänder på Kanal København, har öppen sändning på onsdag kväll.
Torsdagen bjuder på en cykeltur för transor och wannabees med målet att queera till Köpenhamn. Det blir en rad filmer och på kvällen en Indie rock-kväll med bland andra svenska grupperna Le Bombe. Unzip, Lashing Patsy och den svenskdanska gruppen Your Favourite Qusetion.
På kvinnohuset är det S/M workshop och S/M lekfest för lesbiska, bisexuella kvinnor och transpersoner.

Hela veckan är det från 17.00 visningar av Christiania och på tisdagskvällen är det show i Bøssehuset.

På lördagen blir det stödfest för QueerFestival på Bygning 55 vid Halmtorvet. Arrangemanget sköts av danska Dunst och det blir medverkan av Kings Of Berlin (DE), Gesmacksverstärker (DE), Ocean (F), Dunst (DK), Noblesse Oblige (UK), Glamour To Kill (DE/ES), Sta & Tue (DK), Djuna Barnes (DK), Rosa Lux (DK), Minimal Martin (DK), Udart (DK) och Muerto El Perro (ES).
Dessutom en Trannie lounge, dress up rum och ett ”heavy petting zoo”.

På söndag kommer en av de danska queerlegenderna Knud Vesterskov att visa sina filmer.

http://www.queerfestival.org/

Källa: QueerFestival

Publicerad: 2006-07-03 13:22:01