Författarskap

Christopher Rice är sonen till vår tids främsta vampyr-författare. Anne Rice är kvinnan bakom böckerna om vampyrerna Lestat, Armand och Louis, alla minst sagt homoerotiska.
I nya numret av the Advocate får vi veta att hennes son, idag 22 år gammal, är gay. I intervjun berättar han att hans mamma gav honom boken ”Cry to Heaven” när hon fick veta att han föredrar män.
Christopher blev lite chockad eftersom boken handlar om en kastrat. I the Advocate försvarar sig dock Anne.
– Jag gav honom boken efter som den på ett tydligt sätt tar upp ett gay psyke. På intet sätt ville jag påstå att bögar är kastrater.

Christopher kommenterar även sin mors vampyrer.
– Jag tänker inte så mycket på det homoerotiska. Vampyrerna har alla denna odödliga kärlek för varandra oberoende av kön. De har inte sex. För att jag skall se någon som gay behövs det nog lite mera av kött och köttslighet.

Christopher Rice själv följer sin mor i hennes fotspår och har precis kommit ut med sin första bok: ”A Density of Souls”. Boken berättar om ett gäng ungdomar i New Orleans. Två stjärnspelare i amerikansk fotboll finns med och så en lätt feminin kille som spelar i en teatergrupp och retas för att vara en ”sissy”. Mycket liknar Christophers egen barndom, men han säger också.
– Jag har skrivit en bok som jag tror att jag själv skulle vilja läsa som gymnasieelev.

Läs mer genom att besöka the Advocates hemsida, eller köp nya numret i välsorterade tidningsaffärer.

http://www.advocate.com

Källa: The Advocate

Publicerad: 2000-09-29 00:00:00