Party

Hej, Benny Österlund, ordförande i Gaystudenterna. I oktober fyller ni 10 år, grattis!
– Tack!
Varför finns ni..?
– Därför att vi behövs, vi som är engagerade är en samling starka personligheter. De flesta kommer inte ut förrän de börjar på högskolan, där fyller vi en viktig roll genom att stötta och stärka våra medlemmar bl.a. genom våra pubar. Studenter som är gay utsätts också för vad man kallar dold diskriminering, omodern och ovetenskaplig litteratur används fortfarande i hög grad inom flera fakulteter. Vi jobbar allt mer med de frågorna.

Vad gör ni egentligen, partajar eller kör homokamp i korridorerna?
– Vår viktigaste verksamhet sedan starten har varit pubarna, den sociala biten är väldigt viktig för bi- och homostudenterna, att känna att man inte är ensam, vilket man kan känna när man pluggar på landets största universitet.

Hur många är ni?
– Gaystudenterna på Stockholms Universitet är med sina 300 medlemmar inte bara den äldsta utan också den största gaystudentföreningen. I dag finns det nära 20 föreningar runt om i landet vilka sammarbetar i det nationella förbundet,SFG Sveriges Förenade Gaystudenter.

– Många gayorganisationer har problem med jämställdheten, det har inte vi, vilket är en oerhörd styrka och gör gaystudenterna speciella och faktiskt mycket roligare.

Vem är drömgästen på 10 års- kalaset!
– Madonna, vi tänkte faktiskt att vi skulle bjuda in henne från början, men det blev omöjligt att genomföra. Inte helt oväntat, kanske?

Vad är hemligheten bakom en lyckad fest?
– Gaystudenternas pubar är de mest besökta och gladaste vid universitetet. Det beror väl på att vi alltid satsar på teman och har så otroligt blandad publik. Senast hade vi ”arbetarpub” där hela parken var inrullad med snygga kablar och vägskyltar.

http://www.qx.se/info/qx.php

Källa: QX

Publicerad: 2000-10-02 00:00:00