Buju Banton

Det blir protester utanför The Rock i Köpenhamn i morgon. Danska homorörelsen LBL har efter att man inte fått gehör från konsertarrangörerna om att stoppa konserten med Buju Banton, valt att demonstrera under parollen ”Get Up Stand Up”. Parollen är även titeln på en av reggae-musikens klassiska låtar (Get Up Stand Up, Stand Up For Your Rights).
Även i Norge uppmärksammas konserten på Rockefeller på gaysajterna och i tidningen Klassekampen. Norska LLHs ordförande Jon Reidar Øyen säger till såväl Gaysir.no som Blikk.no att han önskar att konserterna ställs in.
Rockefeller har inte likt arrangörerna i Sverige och Danmark, begärt att det skrivs in i kontraktet att låten Boom Bye Bye inte får spelas. Men Joshua Chuku King på Oslo Afro Music Festival säger till Blikk.no att han drar ut sladden om Buju Banton skulle spela låten.
– Buju Banton har bett om ursäkt fler gånger för den sången, så det är inget problem för vår del, säger han till Blikk.no och berättar att man valt att inte ha med Sizzla för att han inte bett om ursäkt för sina homofoba låtar.
I Sverige beslutar RFSL under måndagskvällen hur man ställer sig till konserterna i Västerås och Stockholm.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4481

Källa: Se tidigare artikel

Publicerad: 2006-07-10 19:04:08