Göteborg

Idag startar Göteborgs egen Pride, Westcoast Gay & lesbian. Platsen är Kajskjul 8 vid Göteborgs Marina Center och på scenen står Andreas Lundstedt, Evan och Jonas Hedkvist. Andreas dj:ar senare under kvällen på det stora dansgolvet och ute på det mindre dansagolvet blir det schlager. Fram till fem kan man dansa och festa med qandra semesterfirande HBT:are.

Dessutom blir det föreläsningar med Sara Lund, känd transvestit, nöjesproducent, entreprenör, aktivist och markandschef fråni Malmö samt Arne Nilsson, docent och forskare vid Arbetslivsinstitutet och Göteborgs universitet. Temat för Sara Lunds föreläsning är ”Kvinnor, män och alla vi andra” och handlar om hur normer och värderingar skapar både utanförskap och möjligheter. Sara vänder på begreppen och tar publiken med på en livsbejakande resa.
Bokaktuella Arne Nilssons föreläsning handlar om homolivet på de svenska amerikabåtarna, något han ägnat många år av sin forskning åt.
Föreläsningarna hålls på Kajskjul 8 och pågår mellan kl. 14.00 och kl. 16.30 och kostar 30:- . Biljett kan lösas direkt i entrén. Medlemmar i RFSL får fri entré till föreläsningarna mot uppvisande av medlemskort.

Publicerad: 2006-07-15 08:11:10