Pride 2006

Att Pridefestivalen bara bjuder på schlagerlåtar är en seglivad myt. På fester runt om i stan finns det flera garanterat schlagerfria alternativ.
Så musikvalsgnäll över Pride går lätt att avhjälpa genom att förflytta sig några steg och hänga på de arrangemang där andra musikstilar erbjuds.

Hela veckan har Pride House i Mariaskolan en scen där det på eftermiddagar/tidig kväll presenteras electro- och housespelningar av DJs från såväl Sverige som andra delar av Europa och livespelningar av bland andra åttamannabandet Hampus och och Bunnies liksom sångare som Jan Hammarlund, Frida Selander, Peggy Sands och Magnus Karlberg.
På de flesta stora festerna kan de mest schlagerallergiska kanske inte helt känna sig fredade, men skulle en Bröderna Olsson-cover dra igång plötsligt kan man ju alltid fly till baren tills mer renläriga toner hörs igen.

måndag 31/7
På måndag kväll har klubben Heartattack fest med blandad electromusik. Klubben fixar vanligtvis fester varannan måndag på Carpe Noctem. Under Pride har man öppet på måndagen och för de som inte vill sluta dansa till electromusk så har man även öppet måndagen efter Pride.
måndag kväll innebär även Monday Bar på Göta Källare. I Prideveckan har de plockat in brittiska techno-Djn Anne Savage,på celeber spelning.

tisdag 1 augusti
Inga fester arrangeras tisdag kväll där schlagern lyser med sin frånvaro. På Aguéli Café vid Mariatorget är det dock visafton med Homosexuella socialister. På scen står Jan Hammarlund, Maud Lindström och Moa Svan.

onsdag 2 augusti
Combustion med Katja och Helena i spetsen arrangerar en Pride-fest på Debaser på Karl Johans Torg. onsdag kväll hålls partyt och på scenen står punk och riotbandet bandet Horror Vakuum. På scen står även Hic Jacket som fortsatt efter splittringen av Indiebandet Satirine.
Djandet står det feministiska Dj-kollektivet RLC
SLM har mixad kväll och DJ är housemakaren Geoff Gains.

torsdag 3 augusti
Den värsta dagen av dem alla! Inte nog med att Pride Park har sin schlagergala som spridit ryktet om HBTarnas fascination vid denna musikvariation, dessutom har Patricia sin extraöppna kväll med egen schlagerbar och det blir ett party som är världens största schlagerkväll någonsin på Hamburger Börs.
Förhoppningen står utan tvekan till att tjejfesten på Alladin har ett schlagerfritt golv för kvinnor och att Connection liksom Lino där det är Neoskväll skapar alternativa toner ur högtalarna.
SLM är en frizon för killar som gillar läderstilen. Dj är Niclas Paus och det innebär garanterad house.

fredag 4 augusti
På fredagen har Klubb Intern fest på Bysis i närheten av Pride Park.. Djs Janna spelar för den publik som vanligtvis domineras av kvinnor även om män är hjärtligt välkomna.
Kul inslag i björnkulturen är att bandet Dub Sweden spelar på fredagkvällens VikingBear-kalas. Det ryktas om en Drag King-party på Street vid Hornstull denna kväll. Troligen är den nästan helt fri från schlagertoner och på SLM där det är öppet för medlemmar är det Jörgen Andréasson som inte spelar Lordi.

lördag 5 augusti
Slick är sommarens queerklubbhit och naturligtvis satsas det lite extra under Pride-veckaa. Närmast traditionsenligt under Pride kommer Oslos sköna Dj ”Deadswan” och spelar. Slick håller till på Kägelbanan vid Mosebacke Torg och det är att rekommendera att ta sig dit i god tid.
Vill du ta paus från Södermalm så har Mälarpaviljongen sin klubb Before öppen och där är det jazz som är inriktningen. På Salvtion-festen är det inte schlager som gäller utan brittisk house, Kul att just Nalen blir till klubblokal dessutom. På SLM där det är medlemsklubb spelar K-Paxian trancig house.

söndag 6 augusti
Queerklubben Defekt återuppstår efter en tids lugn! På söndagen arrangerar de fest tillsammans med Umeåklubben Subject och göteborgarna Fête. Platsen de håller till på är Stampen i Gamla stan. Musik levereras av DJarna Elin Alvemark, Asslicka, I Fake t Better, Sir Ike, Wild & Lenny och Bad Boy Bitte.

I Pride Park kan det vara ju svårt att klara sig undan bra vibrationer och evigheter, men tar du dig dit på söndag är det folkmusik som gäller hela dagen och fredag är vigd på musikal (farligt nära schlager kanske…).
Tar du med IPoden med feta hörlurar till paraden kan du dessutom lätt ta av och sätta på musiken beroende på vilka paradvagnar som passerar.

http://www.stockholmpride.org

Publicerad: 2006-07-28 20:00:00