Regnbågsfest

Det är sjätte gången Regnbågsfestivalen arrangeras i Malmö. Och i år var det rekord såväl vad gäller deltagare i paraden som nivån på stämningen. Det var flera hundra som samlades vid gayklubben Indigo i Möllevången och sedan dansande ner via Södra Förstadsgatan. Sista biten av paraden blev lätt förvirrad då de i fronten inte riktigt visste hur de skulle gå – men till slut dirigerades paraden till en plats intill Gustav Adolfs Torg. Lite trist att den var så undanskymd, men paraddeltagarna var glada ändå!




I paraden gick såväl gayseniorer som ungdomsgruppen – bakom vars vagn det var fullt dansös -, bisexuella, Noaks Ark och SLM:are.Vid paradens avslutning höll RFSLs två ordföranden Lisa Morän och Patrik Adolfsson tal. När Lisa sa att hon aldrig skulle sluta göra väsen av sig, då tjoade och visselpipeblåste publiken som aldrig förr.
Efter en tyst minut och ballonger som släpptes i luften fick deltagare dansa en sista dans innan det var dags att samla ihop sig inför kvällens fester. Riksdagsmännen Tasso Stafilidis (v) och Hillevi Larsson . Den senare vice ordförande i riksdagens homogrupp.




Trist är att Malmö lider av samma problem som Köpenhamn – en splittring i gayvärlden. Så vid Regnbågsparaden fanns ingen vagn från varken Twisted eller Fyran. För stans gayfolks skull och för att göra paraden ännu roligare vore det ju passande om man kunde komma över sina mångåriga konflikter!




Ikväll står Fyran och Twisted värdar för festen på Kungsparken, där Charlotte Nilsson och Jessica Folckers uppträder. RFSL har fest på Kajplats 305 med Rickard Engfors och Lili & Susie på scen. Öppet 22-05 på bägge ställena.























Publicerad: 2000-09-30 20:53:05