Den nationella aidsorganisationen lämnade in en ansökan om att pröva lagen hos en högre domstol i Delhi. Där prövas just nu även ett annat fall som Indiens Högsta domstol återsänt till Delhi-domstolen för prövning.
”Rädslan för att trakasseras av polis gör att sexuella kontakter genomförs så snabbt att möjligheten för partnerna att ens hinna tänka på säkrare sex omöjliggörs” menar aids-organisationen i sin anmälan.
Dehli-domstolen avfärdade det tidigare fallet som lämnats in av en annan aidsorganisation, Naz. Detta på grund av teknikaliteter då domstolen menade att aidsorganisationen Naz, som lämnat in klagan, i sig inte skadats av sodomiförbudet. Domstolen uttalade även att homosexualitet är en ”onaturlig förseelse” som det indiska samhället motsätter sig.
Landets Högsta domstol beslutade då fallet kom på deras bord att återsända för ny prövning baserad på frågan om sodomiförbudet som kan ge upp till 10 års fängelse för ”köttslig penetrering mot naturens ordning” är förenligt med landets konstitution.

Publicerad: 2006-08-02 12:00:00