Det blev sammanlagt 4 guld till Sverige i Outgames. Tre i pingis och ett i ishockey. Eftersom Sverige inte hade möjlighet att skicka ett helt lag till Outgames fick Samuel vara med och tävla för Vancouver, ett lag han tävlat med tidigare.
Grattis till guldet!
Tack! Tack! Det känns fantastiskt! Obeskrivligt!
Hur många matcher vann ni?
Vi spelade totalt 6 matcher och vann faktiskt alla. Grundspelet vann vi lätt men i slutspelet blev matcherna verkligen hårda och jämna. Men i finalen besegrade vi Montreal.
Hur firade ni segern?
Vi firade på Sun Deck på hotellet. På 26:e våningen med utsikt över hela stan. Sedan stack vi, med medaljerna runt halsarna, när till Gay Village och fortsatte där till tidig morgon. Det finns inget som gick hem så bra som en guldmedalj kring halsen – både vad gäller ragg och kontakt med folk.

Vad tyckte du om Outgames?
Välorganiserat till tusen med en total uppslutning från hela Montreal. Samtliga deltagare hade fria resor på metron vilket gjorde att allt gick smärtfritt. Alla tider hölls. I och med att alla deltagare hade sina deltagarpass runt halsen fick man ju kontakt med folk hela tiden – och folk tog kontakt med en också – både andra deltagare och befolkningen i Montreal. Det var ett helt otroligt spel som måste upplevas för att förstå – inga ord kan göra det rättvist.
Hur kom det sig att du spelade för Vancouver?
I Nordamerika anordnas gayhockeyturneringar var 6:e vecka som ”hostas” av en stad. För ca tre år sedan var det en turnering New York som jag ville spela i och via en kille i Stockholm Snipers fick jag kontakt med Vancouver Cutting Edges och spelade med dem där. Då vann vi

också. De är underbara killar och vi har blivit jättebra vänner. Sedan har jag fortsatt spela med dem när jag åkt över – senast var vi i Los Angeles.
Vilka minnen tar du med dig hem?
När svenska deltagarna tar medaljer i OS, EM eller VM blir jag ofta väldigt emotionell. Och jag kommer bli ännu mer emotionell nu. Jag har fått uppleva känslan av att vinna en stor turnering, av att medaljen hänger på bröstet. Allting bara sköljer ur kroppen i en stor våg nu och den underbara känslan av att vara nöjd men en prestation och ett mål i sport är otrolig.
Självklart kommer jag alltid minnas upplevelsen av Montreal som stad och alla otroliga människor man träffat där.
Blir det fler Outgames i fortsättningen? Kommer du kanske tävla för Sverige då Outgames avgörs i Köpenhamn 2009 nästa gång?
Definitivt. I Köpenhamn kommer vi absolut ha ett svenskt hockeylag med. Jag tror Stockholm Snipers tar guld där.

Fler artiklar om Outgames på QX här:

Fler medaljer till Sverige – vimmel från Outgames

Två guld och ett silver till Sverige

Outgames har börjat, QX på plats i Monteral

Publicerad: 2006-08-09 15:19:11