Valet 2006

Under rubriken om brottslighet nämns i det socialdemokratiska valmanifestet ”sexuell läggning”. Det konstateras att människor drabbas av hatbrott och att vardagsbrott skapar otrygghet. ”Därför ska satsningarna på rättsväsendet fortsätta” och partiet önskar såväl fler poliser som ”bättre verktyg” för att utreda brott.
Sexuell läggning räknas även upp tillsammans med kön, etnicitet, funktionshinder, religion och ålder i avsnittet om att Sverige skall bli ett jämställt samhälle.
Inte heller i det socialdemokratiska valmanifestet nämns frågan om könsneutrala äktenskapet. Men från Homo-bi och transsocialdemokraterna är man nöjda med manifestet.
– Sossarnas valmanifest, tillsammans med löftena om ett jämlikt äktenskap och en internationell regeringskonferens mot homofobi, visar att hbt-personer har mest att vänta sig av en socialdemokratisk regering, säger Martin Engman, ordförande i Hbt-socialdemokrater.

Löftet om en internationell konferens mot homofobi planerad till EuroPride 2008 släppte socialdemokraterna under Stockholm Pride. Även folkpartiet lade under Pridefestivalen fram ett förslag om en internationell konferens med homotema.

http://www.socialdemokraterna.se/templates/News____49417.aspx

Källa: Socialdemokratrenas valmanifest

Publicerad: 2006-08-24 18:20:47