Pride 2006

Innan årets Kärleksparad i Linköping, samlades ett 20-tal medlemmar i nationalsocialistisk front till ett möte. Efter konfrontation med antinazistiska motdemonstranter och försök från nynazisteran att störa Kärleksparaden omhändertogs totalt 34 personer av polisen i Linköping idag.
Enligt Corren.se gick sedan RFSLs manifestation lugnt. RFSL uppger att ca 300 personer deltog i paraden. Däribland ett flertal politiska partier.
– Vi är glada över uppslutningen bakom RFSL Linköpings kärleksparad på lördagen. Motdemonstranterna från nationalsocialistisk front vågade inte trotsa polisen inför så många Linköpingsbor som visade sin solidaritet med homo-, bisexuella och transpersoner, trots en liten regnskur, säger Patricia Bergman ordförande i RFSL Linköping.
Vid det avslutande mötet på Stortorget talade såväl samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin som Sören Andersson, RFSLs förbundsordförande.
– I år är det valår och flera representanter från politiska partier deltog. Synligheten är hög. Men det är viktigt att de folkvalda beslutsfattarna tar ansvar för att mötesfriheten och tryggheten för HBT-personer kan garanteras också när det inte är valår. Hatbrott och hets mot folkgrupp måste bekämpas hårdare, säger Sören Andersson i en kommentar efter paraden.
Corren.se har såväl ett stort bildspel som en videofilm från dagens parad.

http://www.corren.se/archive/2006/9/2/iudwj3ux65k1rut.xml?category1=1096984640-4&category2=1096984640-7&

Källa: Se mer på Corren.se

Publicerad: 2006-09-02 19:42:35