Manchester City FC är den första brittiska fotbollsklubben som sluter ett avtal med Stonewall. Enligt avtalet betalar Manchester City FC ett ”fyrsiffrigt” belopp för att anslutas till Stonewalls ”Diversity Champions” program.
Programmet har över 200 företag som medlemmar och har som mål att göra de brittiska arbetsplatserna mer öppna för homo- bi och transpersoner.
I avtalet med Manchester City FC åtar sig fotbollsklubben att rekrytera homosexuella för att arbeta på deras fotbollsarena, nå ut till HBT-fans, förbjuda homofobiska uttryck och ta andra ”gayvänliga” initiativ.
Tidningen Observer, som först rapporterade om avtalet, berättar även att Alistair Mackintoshs syster är lesbisk. Och tidningen kommenterade med att säga att ”Detta kan leda till en dramatisk attitydförändring i fotbollens machovärld. En värld som anses som homofobins sista bastion.”
Fotbollslaget har tidigare även engagerat sig i kampen mot rasism via organisationen KickOut (rasism) och arrangerat ett stort symposium i Machester i november förra året på temat One City där bland andra etniska minoriteter, handikappade som HBT-rörelsen var inbjudna.

http://www.stonewall.org.uk

Källa: Stonewall

Publicerad: 2006-09-04 20:00:00