Anmälan mot tjejfest

Connections klubbmästare Marie Mirre Ejebratt berättar att Mouseclub för närvarande ligger vilande.

Kommer det att bli några fler tjejfester i framtiden?
Vi brukar ha en stor höstfest för enbart tjejer. Den blir tyvärr inställd. Men vi kommer att flytta Mouseclub till den gaykryssning som vi kör den 16-18 november tillsammans med Club Connection till Tallinn. Kryssningen vänder sig till alla och de artister och Dj:s som är med på båten är utvalda för att passa både tjejer och killar!
Vad som händer med Miss Gay Sweden 2007 återstår att se efter domen. Om det blir en medlemsklubb, som anmälaren i princip kräver, får vi fundera på hur vi i så fall vill fortsätta. Om det blir som vi önskar, Mouseclub-arrangemang enbart för tjejer, så kör vi på som vanligt – med ett riktigt röjarparty!

Varför tycker du att det är viktigt att ha fester enbart för tjejer?
Dels för att det finns en stor efterfrågan från just lesbiska tjejer på grund av att det finns för lite utrymme för enbart tjejer. Gayklubbarna frekventeras mest av killar och de tar automatiskt den största platsen! Jag tror att det inom gayvärlden finns ett behov av separerade fester mellan varven. Speciellt för nyutkomna unga lesbiska tjejer, de behöver en egen frizon för att kunna känna trygghet och möta likasinnade. Och man måste få med alla.
Även killar kan tycka att det är skönt när det är tjejfritt ibland!

Hur förändras tjejfesterna om killar släpps in?
Om det är en öppen tjejfest kommer det att komma heterosexuella män som raggar. Därför vill vi gärna ha en frizon för tjejer!

Det fanns män på Miss Gay-festen. Vilka var de?
Det var bartenders, diskplockare och ljudtekniker samt några som hjälpte till med att bygga upp scenen. Och Tasso Stafilidis satt i juryn.

Hur reagerade de män som avvisades i dörren?
De killar som kom till Miss Gay-festen hade stor respekt för att de inte fick komma in. Killarna som kom trodde nog att det var Club Lino som hade öppet, eller att det var Club Connection som anordnade fest. Men när de fick veta att det var Mouseclub med Miss Gay så hade de stor respekt för det och vände i dörren.
Även de killar som kom dit och trodde att det var en fest för alla respekterade att de inte fick komma in!

Vad händer nu i ärendet?
Vi väntar på beslutet och under tiden anordnar vi inga fester som riktar sig enbart till tjejer.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4690

Källa: Läs tidigare artikel

Publicerad: 2006-10-02 20:00:00