Modern dans

[rating value=”4″]

Koreograferna och dansarna Petter Jacobsson (balettchef på Operan) och Thomas Caley (frilansare från New York) har hittat Paradiset.
Det är en liten håla i Michigan i USA.
Petter och Thomas åkte till Paradiset och filmade. Resultatet blev en roadmovie som nu blivit en del av deras dansföreställning ”Paradise?”.
Roadmovien visas på en stor skärm på scenen samtidigt som en stor grupp dansare framför föreställningen. Till detta spisas nyskriven musik av Mattias Petersson.
Effekten blir nyskapande och spännande. Filmen är riktigt cool. Vi får följa en bil som åker mot Paradiset. Den oranga skylten dyker upp, vi är framme. Är det här lyckan finns? En man går ut i en sjö, det är fridfullt. Stundtals är scenen filmad upp och ner, det ger en häftig känsla.
På scenen trängs fem proffesionella dansare (Petter, Thomas och tre till) tillsammans med ett stort antal statister från Kulturama. Tillsammans förmedlar de sökandet efter lycka. Hur når vi paradiset, är det här? Eller här, eller här eller här? Och blir vi lyckliga när vi kommer dit? Spelar det någon roll vilka kläder vi har på oss, vilka vi umgås med, vilken status vi har?
Bakom fasaden är vi alla lika nakna som den dansare som kommer in i början av föreställningen. Kanske är vi alla också lika vilsna i vårt sökande.
”Paradise?” är en dansroadmovie som lyckas förmedla människans sökande. Det enda man bör ha i åtanke är att inte gå på föreställningen när man känner sig stressad. Det är mycket saker som händer samtidigt på scenen och ljudnivån är stundtals hög. Här handlar det om att skakas om och beröras och inte om att sitta en timme för att slappna av och bara njuta.


Foto: Mats Bäcker

http://www.modernadansteatern.se/

Källa: Moderna dansteatern

Publicerad: 2006-11-06 11:30:15