Melodifestival

”OGAE Second chance-contest” är Eurovisionfansens egen omröstning bland icke-vinnare i alla länders uttagningstävlingar och varje lands nationella fanclub röstar fram den bäst lämpade representanten för sitt land.
I år utsågs ”Temple of love” bäst lämpad att tävla för Sverige och det räckte alltså till en bronsplats efter Slovenien och de norska drugorna i Queentastic.

Sverige har ett oerhört bra förflutet i just ”OGAE Second chance contest” med hela tio vinster sedan starten 1987 och vi placerar oss ofta högt upp i resultatlistan. Senare års schlagerveteran Magnus Carlsson har faktiskt varit med om tre vinster i dessa sammanhang, 2001 med Barbados och 2003 & 2005 med Alcastar.
Årets vinnare ”Mandoline” med Sasa Lendero är en underbart dramatisk popschlager som gav den blonda sångerskan en andraplats i den slovenska uttagningen tidigare i år och en vinst här. Och finns det någon rättvisa i världen så hörs den snart på ett schlagergolv nära dig…

Kolla in ett fantastiskt uppträdande som visar hur en riktig schlager ska framföras
på Youtube.com Fyll i ”Sasa Lendero” i sökfältet.

Sveriges alla vinnare i ”Second chance contest”:
”Högt över havet”, ”Om igen”, ”Mitt i ett äventyr”, ”Tvillingsjäl”, ”Det vackraste jag vet”, ”Det vackraste”, ”Juliette & Jonathan”, ”Allt som jag ser”, ”Not s sinner, nor a saint” och ”Alcastar”.

http://www.sechuk.com

Publicerad: 2006-11-18 16:01:12