Melodifestival 2007

Så var bollen i rullning. 28 bidrag med tillhörande artister har nu presenterats och QX var såklart på plats på TV-huset idag för att kolla av pulsen på schlagerdeltagarna och se vem som sjunger var. Städerna har ju nu fått sina artister och på pappret är det idag omöjligt att sia om utgången (minns att jag skrattade åt The Poodles förra året vid den här tiden och det fick man ju äta upp i Karlskrona). Men man vill ju tippa, tro och hoppas så….min första känsla ger en fingervisning om följande:

3 februari 2007 – Jönköping

Anything But You – Andersson & Gibson
Clubbin – Addis Black Widow
Hypnotized – Sofia Berntson
Jag tror på människan – Tommy Nilsson
Money – Elin Lanto
Move – Andreas Lundstedt
Samba sambero – Anna Book
+ joker

Kommentar: Anna Book kommer att ge svenska folket en fartfylld schlager och kan absolut räkna in en Globenbiljett redan nu eftersom folk röstar schlagertraditionellt första veckan. Tommy Nilsson har en ballad som enligt rykten kan bli farlig. Han är även rätt folklig (kan man förresten bli mer folklig när man är svärson till Lill-Babs?), vilket alltid är ett plus i dom här sammanhangen. Minst ”Andra chansen” för den tidigare schlagervinnaren.
Elin Lantos ”Money” har jag från flera oberoende källor hört benämnas som en av de absolut bästa låtarna i år…men sånt räcker ju sällan om artisten är en smula för okänd, vilket söta Lanto tyvärr är….
Andreas Lundstedt gör en tuff danslåt men sånt skrämmer tyvärr bort de röstande….Och är han folklig nog att håva in röster på sitt namn? ”Andra chansen” för honom. Bertnson gör Paparizou-pop som schlagerbögar kommer att älska och då vet vi hur det går: Femma. Addis Black Widow har en kul låt men är för knasiga och för okända i dom här sammanhangen. Andersson & Gibson? Ut på en gång.

10 februari 2007 – Göteborg

Allt vi en gång trodde på – Lustans Lakejer
Amanda – Jimmy Jansson
Första gången – Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé
Kom – Jessica Andersson
Rainbow Star – Regina Lund
Trying To Recall – Marie Lindberg
What’s Your Name – Cosmo4
+ joker

Kommentar: Genomtrist delfinal på pappret där enda kul namnen är vilda Regina Lund och folkliga Jessica Andersson. Jessica gör svensk discopop som nog får svårt att hävda sig om dom andra låtarna är bra…Men det går bättre än förra året eftersom svenska folket gillar Jessica. ”Andra chansen” tippar jag. Regina Lund lär göra en riktigt popdisco med en scenshow utan dess like. Frågan är bara om sånt inte skrämmer mer än det lockar….? Men med en slagkraftig refräng blir det en hit och minst ”Andra chansen”.
Cosmo4 lär ha en bra låt och kommer att slåss med Jimmy Jansson om barn- och tonårsrösterna. Jimmy vinner och går till Globen (ja, jag vet…såå trist men skyll på alla ungar som röstar). Marie Lindberg har en vacker låt men är tyvärr både chanslös och färglös. Lustans Lakejer gör en bra poplåt med mycket driv men är dom inte för gubbiga?
Svante Thuresson & Annelie Rydé? Zzzzzzzz…..
Men dom kommer säkert att knipa Caroline Wennergren-rösterna och går vidare. Kanske ända till Globen om inte en kanonjoker dyker in här.

17 februari 2007 – Örnsköldsvik

Cara mia – Måns Zelmerlöw
Drop Dead – MissMatch
För att du finns – Sonja Aldén
I mina drömma – Mani armani taha – Sheida
Jag måste kyssa dig – Nanne Grönvall
Live Forever – Magnus Carlsson
The Arrival – The Attic feat. Therese
+ joker

Kommentar: Getingbooooo! Nanne vill ha revansch. Magnus vill ha revansch. Och Måns Zelmerlöw blir livsfarlig med sin BWO/Abba-hit och en ”Let´s dance”-seger i bakfickan. Och The Attic & Therese lär ha en av startfältets bästa låtar som kommer att lyfta arenan i Ö-vik. Men en danslåt går aldrig direkt vidare om man inte har en Martin Rolinski vid mikrofonen och det blir tyvärr ”Andra Chansen” som bäst.
Miss Match, Sheida och Sonya är chanslösa. Snälla, Christer B, jokern som ska in här måste vara i Alannah Myles-klass.

24 februari 2007 – Gävle

A Little Bit Of Love – Andreas Johnson
I Remember Love – Sarah Dawn Finer
La musica – Verona
(Åh) När ni tar saken i egna händer – After Dark
Tror på dig – Caroline af Ugglas
Vi hade nåt – Emilè Azar
Vågar du, vågar jag – Sanna Nielsen
+ joker

Kommentar: Sanna Nielsen, After Dark & Andreas Johnsson är givna i toppstriden. Alla älskar Sanna och i år lovar hon dans och uptempo på svenska. Given topp fyra. Detsamma gäller After Dark som lär bjuda på ett bra shownummer och en catchy refräng. Johnssons låt är inte lika stark som förra året har jag hört och det kan ligga honom i fatet, men det blir minst ”Andra Chansen”.
af Ugglas, Sarah Dawn Finer & Verona kan vi räkna bort och den fjärde platsen kan komma att tas av totalt okända Emile Azar som gör en vacker kärlekslåt på nysvenska. Men mest troligt är att en riktigt vass joker åker in här och kniper en fjärde avancemangsplats.

Så, jag gissar att vi i Globen i alla fall kan räkna med att få se: Anna Book, After Dark, Måns Zelmerlöv, Nanne och Magnus Carlsson (efter en läskig ”Andra chansen-resa”).
Resten är totalt öppet förutom att MissMatch och af Ugglas INTE kommer till Globen.
Återkommer när jokrarna presenterats….

Publicerad: 2006-11-28 15:00:00