Grattis!

Det var en stolt före detta Eskilstunabo som fick ta emot priset tisdag kväll av ordföranden i kultur- och fritidsnämnden Kristina Eriksson.
Christer Lindarw tilldelades priset för att han alltid pratar gott om Eskilstuna. Kristina Eriksson underströk i sitt tal att Christer Lindarw är unik i schlagerbranschen. ?
– Oj jag borde visa en gratisshow istället, för att tacka för alla fina komplimanger, svarade Christer med ett stort leende.
– Jag har många att tacka, sa Christer, och nämnde bland annat bondkomikern Lasse Spång liksom sin morfar och farfar för att de fick honom att dansa.
Christer berättade även att han var även duktig på att steppa. Morfar spelade piano och farmor spelade gitarr. Så artistblodet finns i hans familj.
– Jag vill ge ett stort tack till min mamma Vivianne, sa han också vid ceremonin.
– Jag vill minnas att en gång drog jag ned gardinerna och sydde ett par byxor av dem!
Christer uppmanade politikerna i Eskilstuna att bygga en stor konserthall. Där kunde man ta emot utländska och svenska kändisar.
Han gjorde även lite PR för sin show La Dolce Vita som kommer till staden i februari.

Efter utdelning av priset med tillhörande ”konstnärlig gåva” musik och middag så avslutandes det med att Tova Carson sjöng ”Ce la vie”.
Jag passade på att prata med Christers föräldrar Vivianne och Bert Lindarw som avslöjade att julfirandet sker hemma i Eskilstuna med Christer. Omkring 300 personer var inbjuda till festen.

http://www.eskilstuna.se/templates/Page____109662.aspx

Källa: Eskilstuna.se

Publicerad: 2006-12-13 20:00:00