Med överväldigande 101 för och 6 mot röstade det skottska parlamentet den 7 december för att öppna möjligheten frö samkönade par att adoptera.
Samtidigt släpptes uppgiften att hela 2/3-delar av de vuxna i England och Wales som har möjlighet att adoptera inte kände till detta. Det fick, enligt sajten gay.com, Mary Jones från adoptionsorganisationen NCH att uppmana samkönade par till att nu verkligen lämna in ansökningar.
Den katolska kyrkan och representanter för Centralmoskén i Glasgow reagerade kraftigt mot det skottska parlamentets beslut och de två religiösa grupperna bedrev en hår kampanj under hösten.

Religiösa grupper protesterar även mot den antidiskrimineringslag som införs på Nordirland den 1 januari. Enligt The Independent oroar sig anglikanska, katolska och evangeliska grupper och kyrkor för att antidiskrimineringslagarna kommer att tvinga deras adoptionsbyråer att stänga, ungdomsverksamhet att lägga ner och att deras bokaffärer skall stämmas för att de vägrar sälja gaylitteratur. En strid har brutit ut mellan Storbritanniens jämställldhetsminister Ruth Kelly och Nordirlands ledare Peter Hain. Kelly vill gå försiktigare fram i lagstiftningen när det gäller England, Wales och Skottland.
Debatten i Storbritannien har utvecklats till att handla om kristnas rättigheter i motsatts till hbt-personers.

http://news.independent.co.uk/uk/politics/article2055573.ece

Källa: Läs mer i The Independent

Publicerad: 2006-12-18 17:51:32