Katrin och Pia, ni ska vara konferencierer för gaygalan, hur kom det här sig?
Pia: Jag är som gjord för gala! Och den 14:e är det ju ”Alla hjärtans dag”, och man vill ju vara på ett bra ställe att ladda upp inför det, där det är mycket kärlek och bra vibrationer och ett bättre ställe finns inte! Jag var med som gäst för några år sen och det fullkomligt sprutade kärlek! (ursäkta ordvalet…)
Katrin: Ja, i min familj har alla varit bögar i generationer. Och om det är någon gala man ska leda så är det väl just galornas gala, Gaygaaaalan!
Säg att det faktiskt finns folk som inte vet vilka ni är, vad skulle ni berätta för dem om er själva?
Katrin: Jag har jobbat så länge i den här branschen att Jonas Åkerlund skurade studiogolvet när jag började (faktiskt sant). Jag arbetar som skådespelare, regissör, manusförfattare och är även Pistvakts hovkoreograf. Om ni orkar och vågar så tycker jag att ni ska masa er upp på julafton 9.15 och slå på tv:n, för där ser ni en sida av mig som ”Häxan Surtant”.
Pia: Jag spelar också häxa, ibland, i det blå laget i ”Parlamentet” på TV4, präst just nu i SVT:s ”Adventskalendern”, kronofogdeassistent i filmen ”Göta Kanal 2”. Annars är jag mestadels på Stockholms Stadsteater. För övrigt älskar jag glitter och glamour, Katrin Sundberg och att städa!
Sissela Kyle har lett gaygalan fem gånger, känns det enkelt, svårt, kul eller tufft att ta över efter henne?
Katrin: Det känns fullkomligt omöjligt, så därför ska vi försöka göra något helt annat. Lite åt fruktstundshållet kanske, nej jag vet inte, kanske…eh vi är inte helt färdiga än. Men folkdräkter blir det Inte.
Pia: Jag håller med! Frukter känns helt rätt…eller? Jag vill vara en banan! Sissela har ju krattat i manegen åt oss och publiken är ju underbar, så om vi, mot all förmodan, skulle misslyckas, så kommer de att gilla oss ändå.
Känner ni till Sissela Kyle?
Katrin: Det var hon som gjorde Teskedsgumman va?
Pia: Nä, är det inte hon som sjunger? Sissela Kjörjebo, eller va hon heter?
Hon kommer ju att vara hedersgäst på gaygalan, känns det bra att ha henne i publiken?
Katrin: Sissela är en av dom ballaste människor jag har träffat. Hon är intelligent, varm och en god människa. Hoppas att hon sitter nära. Det känns bra med andra ord.
Pia: Håller med! Sissela är bäst! Dessutom har vi samma kläd- och skostorlek, så hon kan hoppa in snabbt om jag ballar ur.
Kommer gaygalan att förändras nu när ni tar över mikrofonerna?
Katrin: Pia kommer säkert att sprida sin glittriga glans över alla och själv får jag väl bidra med min bitterhet för att hålla saker och ting på plats.
Pia: Söta du, Katrin är ju en sång- och danskvinna av stora mått, så där hoppas i alla fall jag att det ska bli några danssteg och en sång kanske, så kan jag stå vackert placerad bredvid i nån tjusig klänning och titta på!

Hur förbereder man sig för gayagalakonferencierskapet?
Pia: Jag ska äta lunch med Sissela i morgon…
Katrin: Så fort jag fick samtalet så bokade jag in mig på en klinik över julen. Där ska dom spruta in och fylla ut alla håligheter och veck som finns. I övrigt så måste jag försöka få tag i något att sova på, och då menar jag inte en kudde…
På omslagsbilden av QX januari påminner ni lite om AbFab, är det möjligtvis några förebilder?
Katrin: Nej, dit dras man ofrivilligt med åren. Håret blir högre, drinkarna större och brösten mindre. Jag gör allt för att inte hamna där.
Pia: Absolut! I just låååve dom! Kvinnor i den åldern, med humorn i behåll, och som vågar ta ut svängarna är mycket vackrare och det gäller även mig och Katrin Sundberg! Nu går vi och tar en korv och en öl!

Publicerad: 2006-12-21 00:00:00