Anders:
Bästa minne från 2006
: Resorna till Tokyo, Hong Kong och Montreal/Toronto. Och självklart känslan av att hålla det första exemplaret av min bok i handen. Overkligt och underbart..
Värsta upplevelsen 2006: När det stod klart att nästan 200 000 svenskar lagt sin röst på Sverigedemokraterna, jag önskar att alla dessa 200 000 personer för en dag blev neongröna så vi fick se vilka de var och de fick stå för sin röst och sina åsikter…
I år gjorde jag slut med: Fredagsbilagor och tidningar som vecka ut och vecka in skriver om ointressanta kändisar som Lindsay Lohan, Pete Doherty, Tvillingarna Olsen, Anna Nicole Smith m.fl. och publicerar paparazzibilder på kändisar som badar, kliar sig i skrevet eller pillar sig i mun.
Jag tar (gärna) tillbaka: …den sommar vi hade i år och kör i repris 2007.
Och nej, jag tar inte tillbaka: …min ansökan om utträde ur svenska kyrkan. Jag går med igen när kyrkan anser att all kärlek är lika mycket värd.
I år läste jag helst: Sommarstugeannonserna på hemnet och letade efter ett sommarhus på Ingarö eller Värmdö med kvällssol, el och vatten. Är din till salu? Hör av dig.
Filmer jag älskade: Jag tycker som alla andra verkar göra i homo, bi och transland, jag älskade verkligen de tre nominerade filmerna till årets Gaygala: Brokeback Mountain (för att den var så satans vacker och sorglig), Transamerica (för att den var så oväntat underbar) och Djävulen bär Prada (för att Meryl Streep och sekreteraren bjöd på repliker och kommentarer som man kan garva åt hela året). Och så vill jag även lyfta fram Walk the line som gick rakt in i hjärtat. Och stannade kvar.
Årets scenupplevelse: En av årets märkligaste scener utspelade sig på midsommarafton på Tranholmen då vi var fyra flator och två bögar som mitt på soliga dagen drog oss undan från de vi firade med på ön och tokdansade inomhus till schlagers under 30 hysteriskt intensiva minuter i huset, för att sedan okommenterat återgå till midsommarfirandet med de heterosexuella grannarna… En urladdning som ingen av oss fortfarande riktigt kan förstå.
Mest spelad i min i-pod: Min egen samlings-skiva med Michael Bublé, konserten på Hovet var verkligen en av årets höjdpunkter! Han är snygg, sexig, kul och han sjunger som en GUD!
TV-favoriter: Prison Break. Kan en serie bli bättre? Just när det började kännas lite ”men hur länge kan man hålla på att ta sig ur ett fängelse” så vände det och blev ÄNNU bättre…
Mest överskattad: Lordi. Jag fattar inte. De är fula, låten är värdelös och de kan inte sjunga. Vad är grejen? Rumänien var bäst! Tooorneerroo!
Mest underskattat: Vardagslyx och vardagsromantik. Jag förstår inte varför folk sparar på lyx och romantik till helgen. Varför packa ihop allt till två dagar när man kan sprida ut det på hela veckan. Vardagen är underbar, och det är roligare att äta oxfilé och dricka rödvin till Desperate Housewives en tisdagkväll när ingen annan gör det än till typ Doobidoo en fredag…
Årets upptäckt: youtube.com – där finns allt!
Personer jag imponerats av: Lars Gårdfeldt (för mod och ork), Nicolas Jacquemot (för att du är så ofattbart produktiv), Madeleine Pyk (för ditt sätt att vara), Henrik (för din beundransvärda sociala förmåga), Håkan (för ditt humör), Ronny och Magda (för ert engagemang), Edward och Daniel (för er humor) och min mamma som börjat nytt jobb vid 62 års ålder.
Årets chock: Peter Jöback i Cabaret! Jag kan fortfarande inte riktigt tro att det var Peter ”Guldet blev till sand” Jöback jag såg på scenen på Tyrol, juckandes, slickandes, flörtandes i rollen som konferenciern. Helt enastående! Så imponerad!
Årets Halleluja-moment: Sissela Kyles kommantar på Gaygalan när hon är ute i publiken och pratar om att det varit så mycket Fi under året och får syn på Tiina Rosenberg: ”Nämen Fitta här, har ni sett vem som Fitter här! Men Tiina, vad ska du Fitta på nu?” Jag skrattar än…
Okej, lite pinsamt men jag…: känner såååå mycket igen mig i reklamfilmerna ”Är du mogen nog att prata pension?” från Skandia. Särskilt i killen som tackar nej till en öl till med kommentaren ”det är ju en dag imorgon också” och tjejen som ber servitören i baren sänka musiken där de sitter och pratar…
Men va less jag blir…: på att svensk film är så förbannat dålig. Vad fick vi se i år? Babas bilar, Kill your darlings, Sök, Offside, Exit, Storm, Att göra en pudel, När mörkret faller… Cissi Elwin, vi är desperata efter bra svensk film!
Bästa låtarna 2007: Bob Sinclaire ”World hold on”, Bob Dylan ”Workingman’s blues #2”, Justin Timberlake ”My love”, Robbie Williams ”She’s Madonna”, Rhianna ”Unfaithful”, Sasa Lendero ”Mandoline”, Scissor Sisters ”I don’t feel lika dancing”, Magnus Carlsson ”Som din himmel ger mitt hav”, Shayne Ward ”No promises”, Dixie Chiocks ”Not ready to make nice”…
Hurra för att: Jag har ett jobb som aldrig någonsin givit mig söndagsångest!
Ser mest fram emot 2007: Att säga meningen ”ska vi ta fördrinken på terrassen på över- våningen?”. Att åka till New York. Att få vila på en solstol vid en pool i Spanien i en hel vecka. Att få köpa ett sommarhus. Att få vara ihop med det finaste jag vet, min Henrik.

Magda
Bästa minne från 2006
: Det bästa med 2006 var att det hände mycket nytt i mitt liv. Nytt jobb på QX, nya härliga kollegor, nya erfarenheter, nya roliga människor och nya härliga vänner som jag lärde känna under Pride.
Värsta upplevelsen 2006: Det så kallade kriget mot terrorismen och folkmordet i Darfur som sker utan att någon varken ingriper eller uppmärksammar det. Kommer att bli ett svart kapitel i framtidens historiebok. Att få svart på vitt att kvinnor fortfarande tjänar mindre än män. Jag säger bara: Shape up! Dags att inse att vi lever på 2000-talet och att kompetensen sitter någon annanstans än mellan benen.
I år gjorde jag slut med: Usch, vilken hemsk rubrik. Jag gjorde slut med min flickvän som var min bästa vän och livskamrat. Vi hade en härlig tid som jag tror är få förunnat, men något hände på vägen och det blev mörka tider. Nu går vi mot ett nytt år och jag hoppas att vi kan hitta tillbaka till det vi hade från början.
Jag tar tillbaka/Jag tar inte tillbaka: Inget. Gårdagen är historia. Morgondagen blir en överraskning. Dagen idag är en gåva.
I år läste jag helst: Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson.
Film jag älskade: Tiden som finns kvar. Jag såg den i samma veva som jag läste Veronica bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. Både filmen och boken är fantastiska och inspirerar till att fånga dagen. Imorgon kan det vara för sent.
Årets scenupplevelse: Valerie Solanas är president i Amerika på Dramaten. Humor, sorg, smärta, kåthet, galenskap, kärlek, liv och död – det starkaste och mest berörande jag sett på en teaterscen. Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på hur bra Ingela Olsson var i huvudrollen.
Mest spelad i min i-pod: Hm, nu har jag ingen i-pod… En mp3 har jag, men den har sett sina bästa dagar. Southcast.com är bra webbradio. När jag går ut på galej gillar jag att bli överraskad, så länge det inte är schlager (sorry Ronny). Har skakat mest rumpa till I don´t feel like dancing och Sexy back.
I år såg jag på tv: Nyhetsmorgon, Arty, Böglobbyn, Cityakuten, Filmkrönikan, Work Out, House, 100 höjdare, Ett herrans liv, Studio Virtanen, Ali G in da USA, Runway, lite Idol, lite Top Model och en himla massa debattprogram och dokumentärer.
Mest överskattad: Mamma Mia. Jag blir nästan provocerad av alla busslaster som styrs mot Cirkus och denna intetsägande musikal.
Mest underskattad: Cityakuten. Den enda tv-serie jag sett som bara blir bättre med åren.
Årets upptäckt: När man har fyllt trettio förvandlas man snabbt till ett takras om man inte tränar.
Personer jag imponerats av: Fredrik och Filip. Herrejävlar vad jag har skrattat. Journalistik när den är som bäst. Ingela Olsson. För att hon ger 100 procent av sig själv och levererar något som är helt outstanding.
Årets chock: Böglobbyn. Ett radikalt program som vill göra något nytt, som sänds på bästa sändningstid och som kunde ha blivit riktigt jävla bra – om det hade genomförts bättre.
Årets Halleluja-moment: Jag har börjat träna igen.
Okej, lite pinsamt men jag…: …känner att den här listan är jävligt egocentrerad. (skrattar)
Jag är så less på: Att vara less på saker. Jag är trött på att gnälla. Nästa år ska bli fantastiskt.
Hurra för: Andreas Carlgren och Tobias Billström, våra första öppna hbt-statsråd.
10 saker som jag ser fram emot 2007:
1) Fast jobb
2) Egen bostadsrätt i SOFO
3) En långresa
4) Ett passionerat kärleksäventyr
5) Härliga vinkvällar med nya och gamla vänner
6) Sista delen i Stieg Larssons Millenium-triologi
7) Att komma i de kläder som jag köpte 2005
8) Nästa säsong av L Word
9) Rickard III på Stadsteatern
10) Nya filmer som får mig att skratta och gråta

Ronny
Bästa minne från 2006
: Thailand, att jag blev farbror till Rasmus, Melodifestivalsturnén (tack Stian & Mattihas) och San Francisco-trippen inklusive en bussresa till Yosemite nationalpark.
Värsta upplevelsen 2006: Ovannämnda bussresa med brända bromsar i en överlastad minibuss ner för bergen i Yosemite. Jag har aldrig varit så nära att dö. Av skräck.
I år gjorde jag slut med: Lösgodis, fylleångest och Idol (vilken skitfinal).
Jag tar tillbaka: Basshunters platta fick en 3:a. Hjärnsläpp modell grande.
…och nej, jag tar inte tillbaka: Min Caracola-recension. Skivan är fortfarande mästerlig i kategorin flickpop.
I år läste jag helst: Entertainment Weekly och ”Ask Ausiello”-frågespalten på tvguide.com. Och Sveriges bästa blogg i kategorin populärkultur och roliga personliga reflektioner, Läget just nu!( //kempagbg.blogspot.com)
Filmer jag älskade: Djävulen bär Prada, Att återvända och Walk the line var underbara på tre olika sätt.
I ipoden: Allt från Justin och Ane Brun via Caracola och Jessica Andersson till Hello Saferide och Nelly Furtado.
Årets scenupplevelse: Singin in the rain. Hanna Lindblad är årets största scenupptäckt. Helt underbart bra!
TV-favoriter: Greys Anatomy. Prison Break, Ugly Betty, Heroes, Desperate Housewives, Americas Next Top Model och Lena Ph:s fullständigt fantastiska värdskap i Melodifestivalen 2006.
Mest överskattad: Christer nummer 1. Fuglesangs rymdtripp. Var inte rymdresor the shit på 60-talet? Och nöjesbloggbrudarna på kvällstidningarnas fredagsbilagor. Uselt självcentrerat nonsens.
Mest underskattad: Christer nummer 2. Björkman ska ha en staty utanför Globen den dag han slutar med Schlagern.
Årets upptäckt: GS2H i Göteborg var precis lika kul som jag hoppats. När öppnar ett sånt ställe i Stockholm?
Personer jag imponerats av: Alla från Qruiser som ställer upp och berättar och låter sig plåtas i QX. Ni är våra hjältar och betyder allt för oss.
Årets chock: Var är alla gayklubbar i Stockholm? ALLA skulle må bra av lite konkurrens mot de två giganterna som finns idag. Allt kan omöjligt vara schlager eller house. Var är allt det andra?
Årets Halleluja-moment: Dr McSteamys handduksentré i Greys Anatomy. Galet het. Och Linda Bengtzings fullständigt fullkomliga framförande av Jag ljuger så bra under Globenfinalen. En sjundeplats? Obegripligt!
Okej, lite pinsamt men jag…: Tror verkligen att folk har en lite felaktig bild av mig.
Jag är så less på: Quetzala Blanco. Bonde söker fru. ICA-reklamen. Mitt tjocka hår. Ordet HBT.
Hurra för att: Jag firade år nummer fyra med världens bästa man, Richard.
Årets Ronny- låtar:
SexyBack Justin Timberlake
(årets sexigaste)
Jag ljuger så bra Linda Bengtzing
(årets schlager)
The Quiz Hello Saferide
(årets sannaste)
Mandolino Sasa Lendero
(årets maffigaste)
No no never Texas Lightning
(årets vackraste)
Moja Stikla Severina
(årets knasigaste)
Not ready to make nice Dixie Chicks
(årets uppriktigaste)
Like fire tonight Gûnter & The sunshine girls
(årets överraskning)
Say it right Nelly Furtado
(årets skönaste)
Ända fram Caracola
(årets gladaste)
Kalla Nätter Jessica Andersson
(årets discohit)
Invincible Carola
(årets rysning)
Ser mest fram emot 2007: Dum fråga.

Publicerad: 2006-12-31 00:00:00