Klockan 16.00 blir det officiell invigning av Egalia, ett fritidshäng för ungdomar som är homo- bisexuella och transpersoner. RFSL Stockholm utropar det som ”världens första” och förklarar att syftet är at erbjuda en samlingsplats där identitet kan skapas.
– Verksamheten är unik och efterfrågad, säger Sören Andersson, förbundsordförande för RFSL i ett pressmeddelande. Vi vet att flera unga hbt-personer mår dåligt på grund av omgivningens fördömande attityder och att det här är frågor som skolan inte kan hantera fullt ut idag.
Verksamheten är alkohol och drogfri och man hoppas skapa en fritidsverksamhet som innehåller utbildningar, lajv, musik och teater. Att få igång samtalsgrupper för ungdomarna är ett annat mål för verksamheten.
Fritidhänget Egalia kommer att ha öppet måndagar och fredagar från 17.00 och välkomnar alla hbt-ungdomar under 20 år.
Ansvarig för Egalia och verksamheten är Marie Carlsson på RFSL.

Även om RFSL nu kallar det ”världens första” fritidshäng, så fanns på 90-talet BHUS-baracken i Vanadislunden. BHUS var en från RFSL fristående organisation för homo- och bisexuella ungdomar. Verksamheten i Vanadislunden som hade målsättningen att vara en fritidsgård fick läggas ned på grund av bristen på ekonomiskt stöd från kommunen.

http://www.rfsl.se/stockholm

Källa: Läs mer på RFSLs hemsida

Publicerad: 2007-01-26 11:45:39