Ännu en gång kommer rapporter om homofoba övergrepp på Jamaica.
På Alla hjärtans dag attackerades tre homosexuella män på shoppingcentret Tropical Plaza i Kingston av en kvinna som skrek antihomosexuella kränkningar mot dem. Hennes utfall uppmärksammades av andra i shoppingcentret. De tre tog sin tillflykt in i ett apotek förföljda av kvinnan och omkring 200 personer som följt efter och blockerat entrén.
Ledaren för gayrörelsen J-Flag, Gareth befann sig redan på apoteket och bevittnade händelsen och kom till slut själv att utsättas för antihomosexuella kränkningar och hot om att han och de andra männen borde dödas.
Enligt rapporten som sänts ut av den brittiska gayrörelsen OutRage valde personalen på det apoteket dit männen tagit sin tillflykt, att ringa polisen.
Polisen fortsatte då, enligt OutRage, med homofoba kränkningar och slog J-Flags ordförande i magen och ansiktet med sin M16-pistol.
De fyra männen eskorterades ut av polisen och kördes i säkerhet till en polisstation. En av de fyra homosexuella männen skadades av en projektil som någon i mobben kastat.
”Vi är tacksamma för att polisen hjälpte oss men det är dåligt av dem att förolämpa och kränka oss”, säger Garteh i sin ögonvittnesskildring som sänts ut av OutRage.
”Vi kräver nu en korrekt undersökning av anklagelsen om tjänstefel från polisen vid såväl apoteket som när vi kördes till polisstationen. Det politiska ledarskapet i det här landet måste ta ställning mot homofobin och skydda Jamaicas bögar och lesbiska.”, uttalar Gareth, som inte vill ha sitt hela namn utskrivet av rädsla för repressalier.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4571

Källa: Se tidigare artiklar om Jamaica

Publicerad: 2007-02-21 18:29:23